Morgendrillen

TANNPUSS = VELFERD: – Har aldri skjønt meg på de som velger å ikke pusse tenner på øvelse, sier Amanda Bergh Schjelderup.

HR-befalet mener Forsvaret går glipp av mange bra folk på grunn av råtne boliger og selvfinansiering av pendling

Amanda ville ellers delt sin FR med en hun mener bidrar til ståtid for «unge lovende» i Forsvaret: Geirhild Snildal Engen

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Amanda Bergh Schjelderup (tidl. Jensen)

Alder: 26 år

Yrke: Rekrutteringsbefal

Sted: Ingeniørbataljonen

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg bruker svært liten tid på morgenrutiner da min samboer ordner det logistiske som lufting av hund og skraping av bil. Jeg står opp rundt 0700 og er på jobb rundt 0720. Frokost hopper jeg over - ekte sersjanter spiser ikke frokost har jeg lært.

– Hva er det første du gjør?

– Jeg har tillagt meg vanen å lese nyheter på mobilen før jeg står opp. Rekker å skumlese VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv godt nok til å ikke få for dårlig tid. SELVSAGT leser jeg også Forsvarets Forum om morgenen!

– Når starter arbeidet?

– Arbeidet starter 0730, men jeg liker å være tidlig ute for å få oversikt over dagens planlagte og uplanlagte aktiviteter. Da rekker jeg også en kaffekopp med joviale kolleger i Ingeniørkompani 5, som har kontorer ved siden av meg.

– Pensko eller feltstøvler?

– Pensko fordi det løfter et antrekk og gjør at man føler seg fin. Disse egenskapene har ikke feltstøvler.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Det må bli maraton. I fjor løp jeg Repleir maraton med noen kolleger på Skjold. For de som kjenner til Repleir er et maraton 23 solide runder rundt i særdeles lite spennende omgivelser. Det var en morsom opplevelse.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Den forrige øvelsen jeg var på hadde jeg med oppblåsbart liggeunderlag. Det var en helt ny verden! Tannpuss er også ganske enkel velferd i felt. Har aldri skjønt meg på de som velger å ikke pusse tenner på øvelse.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Nederlenderne kom til Skjold leir for å dele ut feltkjøkkenrester fra en øvelse de hadde vært på i fjor vinter. Det var helt utrolig hvor mye mat de hadde med seg. Pasta, kylling, biff, kaker og kilovis med ost. Det var en litt rar og annerledes observasjon.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Jeg ville aller helst delt en FR med oberstløytnant Geirhild Snildal Engen. Hun var en fantastisk sparrepartner på fag da hun jobbet i Hærstaben, og jeg savner å ha henne på speed-dial på blåtelefonen nå som hun jobber i Belgia. Geirhild er engasjerende og inspirerende, og jeg er overbevist om at sånne som henne bidrar til ståtid og trivsel hos unge lovende i Forsvaret.

– Smartklokke – yay or nay?

– Yay til trening og jobb. Til fritid foretrekker jeg analogt.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Forsvarets største utfordring er å beholde personell. Jeg jobber med rekruttering, seleksjon og ståtid, og det er definitivt det sistnevnte som er mest utfordrende. Det er lett å si at man sitter på løsningen, men jeg tror at insentivene Forsvaret tilbyr er langt fra konkurransedyktige. Det gjelder både lønn, pensjonsopptjening, pendlerrettigheter og boligstandard - for å nevne noe.

– Det er mange dyktige og kompetente mennesker der ute som ønsker å bli våre kolleger, men om de er villige til å bo i mugg og råte eller finansiere egen pendling grunnet beordring som har vart over fem år, er jeg derimot i tvil om.

Powered by Labrador CMS