Nyheter:

Årets veteranpris gikk til NAV Elverum.
Årets veteranpris gikk til NAV Elverum.

NAV Elverum fikk Forsvarets veteranpris

Forsvarets veteranpris gikk til kompetansemiljøet for veteransaker.

Publisert Sist oppdatert

Kompetansemiljøet består i dag av Gunn Strand, Mette Seland Pettersen og Carl Bergsvik. Miljøet kan brukes av alle sakbehandlere i NAV, og veteraner kan også ta direkte kontakt.

– Miljøet har spesialkompetanse i å veilede veteraner som har behov for det i NAV-systemet. Med sin kompetanse og personlige engasjement har de bidratt til at veteraner som kontakter NAV får den hjelp og bistand som de har behov for, skrev Forsvaret i sin begrunnelse for at NAV Elverum var en av de fire finalistene.

Kompetansemiljøet for veteransaker ble opprettet i 2011 og lokalisert til NAV Elverum. Miljøet bestod i starten av Gunn Strand og Guri Hammervold Johansen, og de to ble i løpet av kort tid bedre kjent som «2G» i veteranmiljøene.

– Vi har vært ute en vinternatt, sa Gunn Strand da Forsvarets forum intervjuet dem i 2014.

Forsvarets veteranpris

Prisen deles ut til personer eller organisasjoner som har nedlagt et særlig betydningsfullt arbeid for å fremme veteransaken ved å:

  • Skape stolthet blant, eller for, veteranene og/eller veteranfamiliene.
  • Ha gjort seg bemerket gjennom uegennyttig innsats for veteranene og/eller veteranfamiliene.
  • Vinneren av prisen mottar veteranprisstatuetten, et diplom og et forgylt jakkemerke.
  • Til vanlig deles prisen ut under den nasjonale veterankonferansen. I år vil prisutdelingen kunne følges på Facebook-siden til Forsvarets veteraner

Kilde: Forsvaret

– Ja, vi har vært ute mange, sa Guri Hammervold Johansen.

– De fleste som tar kontakt med oss, var i Libanon på 70- og 80-tallet eller Balkan på 90-tallet Så møter de en mye yngre saksbehandler i NAV. For å si det sånn: Jeg tror det er lettere for dem å prate med oss!

Guri Hammervold Johansen har siden intervjuet gått bort.

Utløste debatt

At kompetansemiljøet for veteraner i NAV Elverum var en av finalistene, ble ikke tatt godt i mot blant flere veteraner. Tidligere prisvinner Arild Lihaug var kritisk til innstillingen. Ifølge Lihaug var det andre kandidater som var langt mer verdige mottakere av prisen enn NAV Elverum.

– La det være sagt: Dette er ingenting personlig. Men skal en statlig virksomhet der de ansatte hever en god lønn motta den mest høythengende veteranprisen – for at de har gjort jobben sin? sa Lihaug til Forsvarets forum.

FN-veteran Ola Christensen tok imidlertid finalisten til forsvar i et debattinnlegg, og skrev:

«Om NAV Elverum skulle bli tildelt prisen, tenker jeg i mitt stille sinn at for en inspirasjon for en arbeidsplass og dets medarbeidere – les; indremedisin og motivasjon for fortsatt å bidra til at veteraner som kontakter dem får den hjelp og bistand som de har behov for.»

Les mer om de andre finalistene her.

Powered by Labrador CMS