Nyheter:

Årets veteranpris gikk til NAV Elverum.

NAV Elverum fikk Forsvarets veteranpris

Forsvarets veteranpris gikk til kompetansemiljøet for veteransaker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kompetansemiljøet består i dag av Gunn Strand, Mette Seland Pettersen og Carl Bergsvik. Miljøet kan brukes av alle sakbehandlere i NAV, og veteraner kan også ta direkte kontakt.

– Miljøet har spesialkompetanse i å veilede veteraner som har behov for det i NAV-systemet. Med sin kompetanse og personlige engasjement har de bidratt til at veteraner som kontakter NAV får den hjelp og bistand som de har behov for, skrev Forsvaret i sin begrunnelse for at NAV Elverum var en av de fire finalistene.

Kompetansemiljøet for veteransaker ble opprettet i 2011 og lokalisert til NAV Elverum. Miljøet bestod i starten av Gunn Strand og Guri Hammervold Johansen, og de to ble i løpet av kort tid bedre kjent som «2G» i veteranmiljøene.

– Vi har vært ute en vinternatt, sa Gunn Strand da Forsvarets forum intervjuet dem i 2014.

Forsvarets veteranpris

Prisen deles ut til personer eller organisasjoner som har nedlagt et særlig betydningsfullt arbeid for å fremme veteransaken ved å:

  • Skape stolthet blant, eller for, veteranene og/eller veteranfamiliene.
  • Ha gjort seg bemerket gjennom uegennyttig innsats for veteranene og/eller veteranfamiliene.
  • Vinneren av prisen mottar veteranprisstatuetten, et diplom og et forgylt jakkemerke.
  • Til vanlig deles prisen ut under den nasjonale veterankonferansen. I år vil prisutdelingen kunne følges på Facebook-siden til Forsvarets veteraner

Kilde: Forsvaret

– Ja, vi har vært ute mange, sa Guri Hammervold Johansen.

– De fleste som tar kontakt med oss, var i Libanon på 70- og 80-tallet eller Balkan på 90-tallet Så møter de en mye yngre saksbehandler i NAV. For å si det sånn: Jeg tror det er lettere for dem å prate med oss!

Guri Hammervold Johansen har siden intervjuet gått bort.

Utløste debatt

At kompetansemiljøet for veteraner i NAV Elverum var en av finalistene, ble ikke tatt godt i mot blant flere veteraner. Tidligere prisvinner Arild Lihaug var kritisk til innstillingen. Ifølge Lihaug var det andre kandidater som var langt mer verdige mottakere av prisen enn NAV Elverum.

– La det være sagt: Dette er ingenting personlig. Men skal en statlig virksomhet der de ansatte hever en god lønn motta den mest høythengende veteranprisen – for at de har gjort jobben sin? sa Lihaug til Forsvarets forum.

FN-veteran Ola Christensen tok imidlertid finalisten til forsvar i et debattinnlegg, og skrev:

«Om NAV Elverum skulle bli tildelt prisen, tenker jeg i mitt stille sinn at for en inspirasjon for en arbeidsplass og dets medarbeidere – les; indremedisin og motivasjon for fortsatt å bidra til at veteraner som kontakter dem får den hjelp og bistand som de har behov for.»

Les mer om de andre finalistene her.

Powered by Labrador CMS