Nyheter

BEGRAVELSE: Den russiske soldaten Alexander Skobelev begraves i byen Sjlisselburg i Russia 8. juni 2023.

Pentagon: 600.000 sårede og døde russere i Ukraina

Russiske døde og sårede er flere enn alle Sovjetunionens tap i krig siden 2. verdenskrig, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Flere enn 600.000 russere har mistet livet eller blitt skadet under invasjonen av Ukraina siden februar 2022, ifølge en ikke navngitt talsperson for det amerikanske forsvarsdepartementet.

Det skriver nettavisen The Hill.

Dette er en dobling av Pentagons forrige offisielle estimat.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge talspersonen forsøker Russlands president Vladimir Putin «å unngå en massemobilisering, på grunn av påvirkningen det vil ha på Russlands befolkning».

– Hittil har han kunnet øke lønnen til frivillige soldater kraftig, og har hatt nok styrker til å kunne unngå mobilisering, uttale talspersonen under en brifing med amerikanske journalister 9. september.

Ifølge tjenestepersonen er antall drepte og sårede russere flere enn alle Sovjetunionens tap i krig siden 2. verdenskrig.

De store russiske tapene betyr ikke at Ukraina nødvendigvis har overtaket. Ifølge en militær ansatt i Pentagon, som deltok i pressebriefingen, gjør Russland små fremskritt på slagmarken ved å bruke sitt store overtak i antall soldater.

– Det er den russiske måten å krige på, de kjører på med store mengder. Jeg tror vi vil fortsette å se store tap, sa offiseren.

Forsvarsledelsen i Ukraina meldte 19. august at antall drepte og sårede russere hadde passert 600.000.

Powered by Labrador CMS