Nytt om navn
Sjef for Panserbataljonen blir student
Oberstløytnant Bjørnar Bragstad har vært sjef for Panserbataljonen siden juni 2019.
Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Oberstløytnant Bjørnar Bragstad skal studere ved US Army War College i Pennsylvania. Han har vært sjef for Panserbataljonen siden juni 2019. Da tok han over for Einar Aarbogh som ble styrkesjef for NORTU 5 i Irak. Nå gir Bragstad stafettpinnen videre til Lars Jansen om noen måneder.
– Sjefsskiftet blir trolig i starten av juni. Deretter setter jeg kursen mot Carlisle i Pennsylvania hvor jeg skal være student i ett år, sier Bragstad.
US Army War college har om lag 800 studenter fra samtlige grener i Det amerikanske forsvaret. Skolen tar også inn offiserer fra utlandet og flere nordmenn har utmerket seg ved tidligere.
Seks stykker henger i glass og ramme på veggen i den såkalte Hall of Fame. Det foreløpig siste tilskuddet er forsvarssjef Eirik Kristoffersen som var med på avdukningen i 2015.
Bragstad har tjenestegjort i alle Brigade Nords manøverbataljoner, har flere kontingenter i utlandet bak seg og har tjenestegjort på høyere nivå både i Hærstaben og Forsvarsstaben.
Les flere saker om Panserbataljonen:
-
Pansersjefen: En god kollega, venn og kriger
Erik Aasvang mistet livet i en ulykke i Østerrike 3. april. Han arbeidet i Panserbataljonen. Forrige uke tok avdelingen farvel med sin kollega og venn.
-
«Krigens» dommere: – En nøkkelrolle
SUOLOVUOPMI (Forsvarets forum): Ved en fjellstue på Finnmarksvidda gjør norske styrker seg klare til å angripe. Rett bak følger dommere som avgjør hvem som overlever, dør og vinner kampen.
-
Ny norsk kontingent har dratt til Litauen på Nato-oppdrag
Onsdag dro en ny kontingent til Litauen for å tjenestegjøre i Nato-bidraget Enhanced Forward Presence (EFP). Bidraget skal styrke tilstedeværelsen på alliansens østflanke.
-
Hard og realistisk trening skal ikke handle om å skape stress
Avdelingene lykkes når soldatene selv velger å følge sine ledere, og ikke fordi disse presser dem med hyl og skrik, svarer Robert Mood på oberstløytnant Lars Jansens innlegg.
-
Klar til strid: Det kommer ikke frem i diskusjonen hva vi utdanner soldatene våre til
Kultur er ekstremt viktig for oss, men ingen kulturer er konstante. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle bataljonskulturen i tråd med samtiden.
-
Klar til skrik
Å gi kontrollerte erfaringer av ubehag, tap av kontroll og tap av opplevd trygghet er relevant, hensiktsmessig og nødvendig. Så lenge det skjer under kontrollerte og overvåkede forhold, skriver Christoffer Westermoen.