Kristoffersen ble 6. nordmann i amerikansk Hall of Fame

Hærsjef Eirik Kristoffersen har havnet i Hall of Fame i en prestisjefylt stabsskole i USA.

Publisert Sist oppdatert

Det er på US Army War College ved byen Carlisle i Pennsylvania, to-tre timers bilkjøring utenfor sentrum av Washington D.C at Norges hærsjef fullførte utdannelsen sin i USA i 2015.
Forsvarets forum besøkte Kristoffersen den gang i mai, like før han sluttet. 
18. oktober i år var han tilbake, og fikk sitt bilde opp på den berømte veggen på skolen. Et av kriteriene for å havne der er for å ha ledet sin nasjons hær.

Seks nordmenn i glass og ramme

Av mange norske studenter siden 1986, er det seks som nå har fått æren av å havne i glass og ramme på skolen. Sigurd Frisvold fra klassen i 1992, Torstein Skiaker fra 1994, Harald Sunde fra 1999, Kristin Lund fra 2007, Odin Johannessen fra 2011 og nå Kristoffersen fra 2015.
Den norske hærsjefen avduket bildet av seg selv sammen med sjef for US Army War College, generalmajor John Kem. Kristoffersen er stolt over å ha havnet på veggen.
Jeg var elev på US Army War College da Kristin Lund ble innviet i Hall of Fame. Jeg trodde ikke da at jeg bare fire år senere skulle oppleve det samme. Det var godt å komme tilbake til Carlisle, delta under undervisningen, møte kjente, men ikke minst en ære å bli medlem nummer 69 på International Hall of Fame, sier Kristoffersen til Forvarets forum.

Det var godt å komme tilbake til Carlisle, delta under undervisningen, møte kjente, men ikke minst en ære å bli medlem nummer 69.


Skolens egen skrytevegg over tidligere elever viser at elever som har gått der har kommet opp og frem i egne og andre lands forsvar. Elever fra hele verden deltar i undervisningen på US Army War College, og Norge sender elever til skolen stort sett hvert år.

Nevnes som forsvarssjef

Avdukingen i USA ble på amerikansk vis feiret med pomp og prakt. I et intervju med Forsvarets forum i mai 2015 sa Kristoffersen dette om tiden på skolen:
«Det viktigste jeg har fått ut av året, ut over det rent akademiske, er nok nettverket. Det har vært et år hvor jeg har lært å kjenne offiserer fra mange land og med mye forskjellig bakgrunn»
Mange mener at han vil være høyaktuell som forsvarssjef i Norge når han har fått noen år i hærsjef-stolen. I 2015 var han ganske unnvikende da vi spurte ham om nettopp det:
– Nei, det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, svarte han.

US Army War College
Sted: Carlisle, Pennsylvania USA
Studenter: Om lag 380
Internasjonale studenter fra nærmere 80 land