Nyheter

PANTHER: De nye italienske stridsvognene skal baseres på Rheinmetalls Panther KF51.

Leonardo og Rheinmetall skal samarbeide om stridsvogner

De to forsvarsgigantene skal skal produsere stridsvogner for det italienske militæret.

Publisert

Den italienske våpenprodusenten Leonardo inngår et samarbeid med tyske Rheinmetall. Sammen skal de to selskapene utvikle stridsvogner og andre kjøretøy for det italienske forsvaret, skriver de i en felles pressemelding.

Rheinmetall og Leonardo skal opprette selskapet Leonardo Rheinmetall Military Vehicles (LRMV), som skal ha hovedkvarter i Roma og La Spezia. De skal eie 50 prosent hver av LRMV, ifølge pressemeldingen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette er et viktig skritt i retning av å skape et europeisk forsvarssystem basert på spesialiserte plattformer som dels, sier Leonardo-sjef Roberto Cingolani i pressemeldingen.

Det nye selskapet skal produsere stridsvogner basert på Rheinmetalls Panther KF51. Italia kommer til å kjøpe flere enn tusen pansrede kjøretøy i 16 forskjellige varianter, inkludert versjoner beregnet på luftforsvar og rekognosering.

– Vi skaper en ny tungvekter innen produksjon av stridsvogner, sier Armin Papperger, leder for Rheinmetall, i pressemeldingen.

Samlet er avtalen med det italienske forsvaret på 23 milliarder euro (272 milliarder kroner), skriver nettstedet The Defense Post.



Powered by Labrador CMS