Nyheter

STRIDSVOGN: Norge vil med tiden få 54 stridsvogner av typen Leopard 2A8 NOR fra tyske Krauss-Maffei Wegman. Nå har også Nederland gått til anskaffelse av Leopard 2A8.

Nederland kjøper 46 Leopard 2A8 stridsvogner

Nederland øker kampkraften med 46 nye stridsvogner av typen Leopard 2A8 frem mot 2030.

Publisert

Den nederlandske anskaffelsen er en del av et felles initiativ med den tyske regjeringen, hvor de første stridsvognene forventes levert innen 2027, og de siste innen 2030, skriver Defence Industry Europe.

Når stridsvognene er fullt operative, vil de nederlandske forsvaret ha en komplett stridsvognsbataljon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Statssekretær Gijs Tuinman informerte det nederlandske parlamentet om kjøpet og uttalte at beslutningen er et svar på Natos oppfordring om tyngre kampkapasiteter.

Budsjettet for prosjektet ligger mellom 1 milliard og 2,5 milliarder euro.

Les også: Sverige ruster opp stridsvognparken

Leopard 2A8 ble valgt på grunn av sine operasjonelle fordeler og kompatibilitet med internasjonalt samarbeid, særlig med Tyskland.

På grunn av mangel på plass ved nederlandske militærbaser, kan stridsvognbataljonen bli stasjonert på Natos treningsområde i Bergen-Hohne, Tyskland, hvor det er tilstrekkelige fasiliteter for realistisk trening.

Det er også inkludert en opsjon om ytterligere seks stridsvogner, med en beslutning om dette som vil bli tatt innen 2027, avhengig av utviklingen av ubemannede systemteknologier Nederland velger å anskaffe.

Les også: Stridsvogner og kanoner selges til høystbydende

Anskaffelsen inkluderer også reservedeler, vedlikeholdskontrakter og opplæring, som sikrer full operasjonell beredskap innen 2030.

Nederland avviklet sin stridsvognkapasitet i 2011 på grunn av budsjettkutt, men har opprettholdt ekspertisen gjennom samarbeid med Tysklands 414. stridsvognsbataljon.

Powered by Labrador CMS