Nyheter:

De frivillige fra Team Rubicon Norge består når av 29 personer som bistår i hjelpearbeidet i Beirut.

Rydder opp i ruinene

Norske veteraner i gang med hjelpearbeidet for å rydde opp etter eksplosjonene som la deler av Beirut i ruiner.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Team Rubicon Norge har begynt å bidra i arbeidet med å rydde opp etter den katastrofale eksplosjonen som rammet Libanons hovedstad Beirut i starten av august 2020. Deler av byen ble jevnet med jorden, over 100 mistet livet og flere tusen ble hjemløse som direkte følge av ulykken.

Det var rundt 2750 tonn ammoniumnitrat som hadde vært lagret i havnen i seks år, som eksploderte.

Frank Sandbye-Ruud i Team Rubicon dro i gang en innsamlingsaksjon med den hensikt å sende norske veteraner for å bidra i hjelpearbeidet.

Han opplyser nå at de er gang med oppryddingen.

– Vi har ryddet ut av skadde hus etter eksplosjonen, fraktet stein opp mange etasjer, revet ned vegger, sortert klær som skal deles ut og sjekket ut flere bygg som vi kanskje skal jobbe med, skriver Sandbye-Ruud til Forsvaret forum.

Norske frivillige i Team Rubicon Norge er godt i gang med hjelpearbeidet i Libanons hovedstad Beirut. Foto: Lejla Brackovic
Norske frivillige i Team Rubicon Norge er godt i gang med hjelpearbeidet i Libanons hovedstad Beirut. Foto: Lejla Brackovic

Han er operativ sjef for den norske bidraget.

Overfor Forsvarets forum forteller Sandbye-Ruud at de frivillige består av veteraner med tjeneste fra Afghanistan og Balkan.

– Og så har vi noen sivile. Cirka 30 prosent av Team Rubicon Norge er sivile med spesialkompetanse, og vi har et spekter med alt fra leger til lastebilsjåfører, sa Sandbye-Ruud i august.

Han var selv i den siste UNIFIL-kontingenten i Libanon.

29 frivillige

Veteranen opplyser nå at det er 29 norske frivillige som deltar i hjelpearbeidet på vegne av Team Rubicon Norge.

– Vi har hovedfokus mot Karentina området, hvor Donner Sang Compter (veldedig organisasjon som jobber i Libanon ,journ. anm.) har 50 bygg de restaurerer. Tilbakemeldingene til våre frivillige er veldig gode, og de er imponerte over innsatsen vår, skriver Sandbye-Ruud.

Powered by Labrador CMS