Nyheter

KOMMER MED BØNN: Nato-sjef Jens Stoltenberg sier militærhjelp til Ukraina er livsviktig for at landet fortsatt skal kunne forsvare seg.

– Livsviktig for Ukraina

Natos Ukraina-råd fordømmer russiske angrep mot Ukraina. Jens Stoltenberg maner til økt forsyning og støtte til landet. 

Publisert

– Ukraina fortsetter å avverge russiske raketter daglig og redder utallige liv. Men Ukrainas evne til å opprettholdt forsvaret er avhengig av flere forsyninger og mer støtte, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg etter møtet i Natos Ukraina-råd onsdag.

Møtet ble holdt på Ukrainas anmodning, etter to dager med omfattende russiske angrep mot landet der flere sivile ble drept. Angrepene rammet også viktig infrastruktur og flere kraftverk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– I lys av det siste russiske angrepet, har allierte i dag gjentatt at de trapper opp militærstøtten til Ukraina. Vi må fortsette å forsyne Ukraina med utstyr og ammunisjon som landet trenger for å forsvare seg mot Russlands invasjon. Dette er livsviktig for Ukrainas evne til å holde det gående i kampen, sier Stoltenberg.

Ukrainas forsvarsminister Rustem Umerov deltok på møtet via videolink. Han orienterte Nato-medlemmene og Stoltenberg om situasjonen på bakken i Ukraina og om landets prioriteringer for militært utstyr.

Natos Ukraina-råd ble opprettet i fjor for å sikre tettere koordinering mellom forsvarsalliansen og den ukrainske regjeringen.

Powered by Labrador CMS