Nytt om navn

NY JOBB: Stian Jenssen har jobbet tett med Jens Stoltenberg i Nato.

Stoltenbergs stabssjef går til Røkke

Stian Jenssen er inne i sine siste uker som Jens Stoltenbergs stabssjef i Brussel.

Publisert Sist oppdatert

Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeider, Stian Jenssen, blir direktør i Akers investeringsselskap ICP, melder Dagens Næringsliv (DN).

– Etter 14 berikende år i Nato, ser jeg frem til å begynne med fornybar energi og grønn industri som en del av Aker ASA-systemet, skriver Jenssen på LinkedIn.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Det er ingen tvil om at det har vært tungt i fornybarmarkedet de siste par årene, men behovene er like store. Vi skal gjennom en grønn industriell revolusjon. Det fine med ICP og Øyvind Eriksen er hvor langsiktige de er. Jeg har snakket mye med selskapet om hvor ambisjonene ligger, sier han til DN.

46-åringen er inne i sine siste uker som Nato-sjef Jens Stoltenbergs stabssjef. Begge slutter i jobben ved månedsskiftet.

Jenssen har en unik geopolitisk forståelse og erfaring som Aker ønsker å dra nytte av i arbeidet med energisikkerhet og energiomstilling, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen.

– Jeg ser spesielt fram til å jobbe med ham gjennom ICP i det spennende grensesnittet mellom offentlig og privat, som også er sentralt for Akers øvrige virksomheter og utvikling, sier Eriksen.

Akers kapitalforvaltningsselskap Industry Capital Partners (ICP) ble lansert i 2021 og ledes av tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad. Milliardæren Kjell Inge Røkke er største eier i Aker.

Powered by Labrador CMS