Nyheter

LEVETIDSFORLENGELSE: KNM Utvær og de fem andre ubåtene skal oppgraderes. Her fra en seilas i sommer i Tyskland.

Ubåtene må oppgraderes for 436 millioner kroner

I 2029 kommer den første nye ubåten. Men før den tid må dagens Ula-båter levetidsforlenges for å stå noen siste år i tjeneste. 

Publisert

Forsvarsmateriell melder om at de har inngått en avtale med Kongsberg Defence & Aerospace om å oppgradere de seks ubåtene av Ula-klassen.

Skrogene ble faset inn mellom 1989 og 1992, og har jevnlig blitt levetidsforlenget. Denne gangen skal programvare og maskinvare til kampsystemet oppgraderes.

Kontrakten har en verdi på cirka 436 millioner kroner, og strekker seg til 2030. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ula-klassen er veldig viktig for oss frem til vi får nye ubåter til Norge. Oppgraderingsprogrammet vil bidra til å holde Ula-klassen tilgjengelig frem til de nye ubåtene 212CD blir operativ, sier sjef maritime kapasiteter, uttaler sjef maritime kapasiteter, Stein Håvard Bergstad.

Norge skal som kjent ha seks nye ubåter i samarbeid med Tyskland. Den første skal etter planen leveres i 2029, mens den sjette trolig ikke vil komme før nærmere ti år senere. 

Powered by Labrador CMS