Nyheter

BRUKES IKKE LENGER: Den karakteristiske ridehjelmen har vært uforandret i hundre år. Nå skal soldater til hest bruke sorte ridehjelmer frem til nye paradehjelmer er klare.

Den svenske Livgarden får nye hjelmer etter bruksforbud

Försvarsmakten kjøper inn 200 sorte ridehjelmer av topp kvalitet, mens de venter på en ny og bedre egnet paradehjelm

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 6. juli ble det gitt bruksforbud på ridehjelmene som den svenske Livgarden bruker. Nå kjøper Försvarsmakten inn 200 sorte ridehjelmer. Disse skal brukes i høst under seremonier til hest. Etter planen skal nye paradehjelmer, som skal være både sikre og passende til paradeuniformen, være klare til å tas i bruk i 2024.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi så raskt har kommet frem til en løsning, som innebærer at vi kan gjennomføre ridetjeneste i høst. Det er ikke akkurat sånn som vi vil ha det, men det er helt riktig med tanke på sikkerheten, sier Stefan Nacksten, sjef for Livgarden.

Ifølge Försvarsmakten er løsningen midlertidig. De nye ridehjelmene skal være av topp kvalitet, med MIPS-teknologi. MIPS står for Multi-directional Impact Protection System og er et tolagssystem i hjelmer, som også beskytter mot rotasjonsskader.

Den gamle karakteristiske hjelmen kan fortsatt brukes under seremonier, men kun av personell til fots. Det har ikke vært gjort endringen på hjelmen de siste hundre årene.

De nye paradehjelmene skal ivareta både sikkerhet og estetikk, og forventes klare til bruk i 2024.

Livgardets dragonmusikkår består av musikere til hest. Avdelingen har 30 musikere og holder til ved Kavallerikasern i Stockholm. Avdelingen deltar i seremonier og konserter, samt at de gjør oppdrag som «den beridna högvakten». Högvakten er de avdelingene som til enhver tid holder vakt ved Stocholms slott og Drottningholms slott.

Powered by Labrador CMS