Nyheter

DOWN UNDER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram fortsatte Asia-turneen til Australia. Her fra stoppet i Tokyo.

Norge deltar i australsk-amerikansk storøvelse neste år

Norge skal delta i den australsk-amerikanske forsvarsøvelsen Talisman Sabre til neste år. – Det blir en betydelig norsk deltakelse, sier forsvarsministeren.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) kunngjorde deltakelsen da han møtte den australske forsvarsministeren Richard Marles i Canberra.

– Det blir en betydelig norsk deltakelse og et stort løft for Forsvaret, sier Gram.

Det er fra før av kjent at Norge deltar med en fregatt i en britiskledet hangarskipsgruppe. Denne gruppen er med i den australske storøvelsen, men Norge planlegger å sende ytterligere styrker til Australia.

Det er aktuelt å delta både med luftstyrker og spesialstyrker, opplyser Gram.

Dette er første gang en norsk forsvarsminister besøker Australia. Under møtet ble Gram og Marles enige om å utarbeide en ny sikkerhetsavtale mellom Norge og Australia.

Norge skal styrke sitt nærvær og etablerer en ny forsvarsutsending ved den norske ambassaden i Canberra. Norge er også i ferd med å ansette en forsvarsindustriråd for å støtte norsk industris satsing i Australia.

Powered by Labrador CMS