Nyheter:

FREDAGSKAFFE: Landstillitsvalgte Ola Tollnes Lydersen og Aksel Grunnvåg sammen men Nicolai Tangen.

Fredagskaffe med oljefondsjefen

Et intervju med Forsvarets forum førte til at landstillitsvalgt Ola Lydersen fikk møte sjefen for Oljefondet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag forrige uke tok landstillitsvalgte Ola Tollnes Lydersen og Aksel Grunnvåg en fredagskaffe sammen med oljefondsjefen Nicolai Tangen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Veldig tøft å få se hvordan tannhjulene på denne mannen går rundt, og hvordan han håndterer det enorme ansvaret jobben hans medfører, skrev Grunnvåg på Facebook etter møtet.

Les også: Disse fem er innstilt til Vernepliktsrådet 2021/2022

Fikk kontakt på LinkedIn

Da landstillitsvalgt Ola Tollnes Lydersen var med i Forsvarets forums populære spalte «Morgendrillen», fortalte han at an helst ville delt en pose feltrasjon med Nicolai Tangen. Tangen kommenterte innlegget som Lydersen hadde delt på LinkedIn og takket for at han ville dele en feltrasjon med ham. Det endte med at Lydersen avtalte en kaffe med Tangen. Lydersens kollega Grunnvåg ble også med.

Tangen forteller til Forsvarets forum at de pratet om hva som er god ledelse og hvordan ledere best holde kontakten med mennesker ulike steder i organisasjonen.

I FORSVARET: Nicolai Tangen avtjente førstegangstjenesten i 1986 og tjenestegjorde i Forsvarets Russiskkurs.

– Vi snakket også om internkommunikasjon og hvordan dette har blitt bedre under den nye forsvarssjefen, sier Tangen.

- Hvilket inntrykk fikk du av soldatenes representanter?

– Jeg synes de var veldig flotte folk som gjorde et skikkelig godt inntrykk. Interesserte og glad i å lære. Akkurat passe fremoverlente, men samtidig ganske ydmyke. Jeg tenker at den kombinasjonen er veldig fin. Absolutt en type mennesker som vi kunne tenke oss å rekruttere til Oljefondet, forteller Tangen.

Les også: Soldataksjonen 2021 er i gang

Russiskkurs

– Sett fra et toppleder-perspektiv, i hvilken grad er det nyttig eller verdifullt i dagens arbeidsmarked å ha gjennomført førstegangstjeneste?

– Generelt synes jeg vernepliktutførelse virkelig styrker søknader, svarer Tangen.

– Hva er den/de viktigste lærdommen(e) som du tok med deg videre fra din egen tjeneste i Forsvaret?

– Jeg gjorde min tjeneste som en del av det som var Forsvarets Russiskkurs. Der lærte jeg russisk, men det har jeg dessverre glemt nå. Så det jeg tar med meg er litt andre ting. Veldig gode og nære vennskap. Evnen til å stå på når ting er vanskelig, sier Tangen.

Det militære språkkurs i russisk, Forsvarets russiskkurs eller Russisk A-kurs, ble opprettet i 1954 som en avdeling i Hans Majestet Kongens Garde. Det siste kullet ble uteksaminert i 2005.

– Jeg var nest dårligst på kurset og hang liksom helt etter neglene. Så det å ikke gi opp og ta en dag av gangen var noe jeg lærte der og som jeg har tatt med meg siden, forteller Tangen.

Grunnvåg mener at møtet var en nyttig erfaring.

– I dag tar jeg helg, smartere enn det jeg var da jeg sto opp, skriver Grunnvåg på Facebook etter møtet.

Les også: Frank Bakke-Jensen svarer på spørsmål på Stortinget om Sandra som brakk nakken.

Powered by Labrador CMS