Morgendrillen

GODE BUSSER: Selv om de er nære kolleger i TVO, må landstillitsvalgt Aksel Grunnvåg (t.h.) finne seg i at Ola Tollnes Lydersen (t.v.) heller ville ha delt feltrasjonen sin med oljefondsjef Nicolai Tangen.
GODE BUSSER: Selv om de er nære kolleger i TVO, må landstillitsvalgt Aksel Grunnvåg (t.h.) finne seg i at Ola Tollnes Lydersen (t.v.) heller ville ha delt feltrasjonen sin med oljefondsjef Nicolai Tangen.

Ola i TVO ville helst delt en pose feltrasjon med Nicolai Tangen - tror han ville bidratt til god stemning i felt

I førstegangstjeneste hadde han lite kontakt med styrker fra andre land, men hadde derimot en venninne fra Fredrikstad: – Jeg forsto knapt hva hun sa halvparten av tiden!

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Ola Tollnes Lydersen

Alder: 22 år

Yrke: Landstillitsvalgt i Vernepliktsrådet

1. Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

Ettersom Oslo har vært nedstengt store deler av tiden det siste året, så har jeg hatt lite grunn til å være sent oppe. Så jeg prøver å stå opp rundt kl.06 hver dag. Jeg har en radio-vekkerklokke som vekker meg hver morgen, så jeg får en god start på dagen. Det er et av de beste kjøpene jeg har gjort, og den er mye mer pålitelig enn mobilen som fort kan skru seg av i løpet av natten.

2. Hva er det første du gjør?

Det første jeg gjør er å ligge i senga i hvert fall 20 minutter. Jeg liker å ha det kaldt på rommet når jeg sover, men dette får jeg svi for om morgenen. Når jeg i tillegg kan ligge og høre på radioen, så er det ofte deiligere å ligge i sengen.

3. Når starter arbeidet?

Jeg pleier som regel å starte 8-9. Da får jeg trent før jobb og har ingen forpliktelser på ettermiddagen.

Påskestemning på hjemmekontoret til Ola i TVO.
Påskestemning på hjemmekontoret til Ola i TVO.

4. Pensko eller feltstøvler?

Jeg foretrekker pensko. Da er sjansen for ferdigstilling og push-ups mindre.

5. Pumpe jern eller løpe maraton?

Jeg har ikke tålmodigheten til å løpe maraton, så jeg sier pumpe jern. Jeg har likevel lite muskler å vise til …

6. Beste triks for velferd på øvelse?

Selve samholdet og intern tøys med medsoldater er jo velferd i seg selv. Ellers var det alltid en liten seier når jeg klarte å lure til meg FR med chili con carne. For det første er den veldig god og jeg kan garantere at man ikke får forstoppelse etter å ha spist den.

7. Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

I min førstegangstjeneste hadde jeg lite kontakt med styrker fra andre land, men jeg hadde en venninne fra Fredrikstad. Jeg forsto knapt hva hun sa halvparten av tiden og hun fortsatte å finne opp nye ord hele tiden, så jeg sleit med å holde følge.

8. Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Nicolai Tangen. Jeg liker veldig godt innstillingen hans til livet og utfordringene som han møter på. Jeg kunne lært mye av han om alt fra økonomi til ledelse. Tror dessuten han hadde bidratt til god stemning i felt.

9. Smartklokke – yay or nay?

Nay. I førstegangstjenesten hadde jeg en klokke som kostet 400 kroner på Clas Ohlson. Den gjorde akkurat det jeg trenger fra en klokke; den viste tiden.

10. Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

Jeg regner med de fleste har svart koronapandemien her. Tillitsvalgtordningen (TVO) og Forsvaret er intet unntak. Som en samfunnskritisk funksjon er Forsvaret avhengig av å opprettholde drift, og dette medfølger strenge smittevernstiltak for soldatene. Jeg er veldig imponert over holdningene soldatene viser, men selvfølgelig er dette en stor belastning. Vi i TVO er opptatt av å legge til rette for at hverdagen til soldatene blir best mulig på tross av de restriktive tiltakene. Vi jobber derfor for at alle skal ha et godt velferdstilbud, at alle skal få tilstrekkelig utdanning og at arbeidstidsbestemmelsene blir overholdt. Det er også viktig å ta vare på soldatenes psykiske helse. Dette ser vi er blitt veldig aktuelt under koronapandemien. Vi i TVO har psykisk helse som tema under årets soldataksjon, og ønsker å sette fokus på dette på alle nivåer i Forsvaret.

Powered by Labrador CMS