Nyheter:

KNM Maud er ute og seiler igjen etter å ha fått opphevet seilingsforbudet. Opptrening og kursing av mannskapet er nå i gang.
KNM Maud er ute og seiler igjen etter å ha fått opphevet seilingsforbudet. Opptrening og kursing av mannskapet er nå i gang.

Korona førte Maud til Nederland

KNM Maud har fortsatt seilingsrestriksjoner, men på grunn av korona måtte hun til Nederland for å gjøre vedlikehold.

Publisert Sist oppdatert

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne artikkelen, skrev vi at KNM Maud fortsatt hadde seilingsrestriksjoner. Det stemmer ikke lenger. For noen uker siden besto Maud sikkerhetsmønstring.

For ett år siden fikk det nye norske logistikkfartøyet KNM Maud seilingsforbud. Det ble utvidet våres, men i september kom skipet som ble bygget i Sør-Korea tilbake på sjøen.

Tidligere kunne ikke Maud dra lengre enn i områdene rundt Haakonsvern og Bergen. Men for noen uker siden besto Maud sikkerhetsmønstring så nå kan skipet dra ut i verden.

Les også: Etter ett år til kai, seiler KNM Maud igjen – endelig kan besetningen gjøre det de har mest lyst til.

Nå har likevel logistikkfartøyet vært i Den Helder i Nederland, melder nederlandske marineschiepen.nl - for å gjøre arbeider med mastene for forsyninger til sjøs.

Det arbeidet skulle egentlig foregå i Norge, men koronatiltak gjorde at det ikke var mulig. Da det viste seg vanskelig å få teknikerne til Norge, ble det foreslått å flytte skipet til Nederland. Og slik ble Den Helder KNM Mauds første utenlandske havn.

KNM Maud var opprinnelig planlagt å delta i årets øvelse Flotex, men på grunn av blant annet arbeidet med mastene, var ikke dette mulig.

Les mer om øvelse Flotex her: – At Nato øver i Arktis, har stor verdi

Powered by Labrador CMS