Nyheter:

ANGREP: Satellittbildet er tatt 8. januar etter at flere raketter hadde slått ned på basen Ain al-Assad i Irak. Foto: Planet/Handout via REUTERS)
ANGREP: Satellittbildet er tatt 8. januar etter at flere raketter hadde slått ned på basen Ain al-Assad i Irak. Foto: Planet/Handout via REUTERS)

Satellittbilder viser ødeleggelser ved Irak-base

Nye satellittbilder viser ødeleggelser etter Irans rakettangrep mot basen der de norske styrkene oppholder seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ain al-Assad-basen i Irak, hvor blant annet amerikanske og norske styrker holder til, ble sent tirsdag kveld rammet av titalls raketter. Iranske medier kalte angrepet hevn, og viste til at det kom som en følge av USAs attentat på den iranske generalen Qasem Soleimani. Nå viser satllittbilder trolig det som er resulatet av de mange rakettnedslagene. Statsminister Erna Solberg kalte aksjonen for en opptrapping av konflikten, og understreket samtidig at ingen nordmenn ble skadd i angrepet.

– Dette var et angrep som var forhåndsvarslet på en måte som gjorde at alt var klart med evakuering. Det var ingen nordmenn som ble skadd i dette, sa Solberg, ifølge NTB. 

Til Forsvarets forum sier Ine Eriksen Søreide at de norske styrkene blir værende i Irak, noe hun mener er viktig i kampen mot terrorganisasjonen IS. 

– Så lenge det er en invitasjon fra irakiske myndigheter og det er en pågående operasjon, har vi et ønske om å fortsette å være tilstede for å bidra til å bekjempe ISIL, sier utenriksministeren til Forsvarets forum.

Fikk du med deg saken der Liv Signe Navarsete (Sp) i Utenriks- og forsvarskomiteen mener Norge kan bli en okkupasjonsmakt i Irak?

Det er ventet at utenriksminister Ine Eriksen Søreide i løpet av kort tid skal få en avklaring fra irakiske myndigheter om de norske styrkene er ønsket i landet. 

Powered by Labrador CMS