Nyheter

BAKHMUT: Ukrainske soldater skyter mot russiske styrker i nærheten av Bakhmut 5. mars.

USA: 20.000 russiske soldater drept og 80.000 skadet på fem måneder

USA anslår at 20.000 russiske soldater er drept i Ukraina siden begynnelsen av desember, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd.

Publisert

Ifølge John Kirby anslår amerikansk etterretning også at 80.000 russiske soldater såret i kamp i Ukraina de siste fem månedene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rundt halvparten av de 20.000 russiske soldatene som er drept i år, var leiesoldater fra Wagner-gruppen, anslår USA.

Kirby kaller den russiske offensiven i Donbas-regionen feilslått.

– Russlands forsøk på en offensiv i Donbas via Bakhmut har feilet. Russland har ikke vært i stand til å erobre områder som virkelig er strategiske eller betydelige, sier han.

Les også: Ukrainsk offiser: – Russland startet propagandakrigen i 1991

Forferdelig pris

Kirby erkjenner at Russland har rykket fram i Bakhmut, men sier at prisen har vært «forferdelig, forferdelig høy» og at det ukrainske forsvaret i regionen fortsatt er sterkt.

– Russland har brukt opp sine militære lagre og væpnede styrker, og vi anslår at de bare siden desember har hatt mer enn 100.000 ofre, sier han.

– Disse tallene er utrolige, sier Kirby, som viser til at det er snakk om tre ganger så mange drepte soldater som det USA mistet under slaget om Guadalcanal i Stillehavet under andre verdenskrig.

Les også: Russere flykter: – Det er åpenbart at vi ikke kan være i Russland lenger

Vil ikke svare

Kirby vil ikke svare på spørsmål om hvor mange ukrainske soldater som er drept og såret de siste månedene.

– Vi vil ikke offentliggjøre informasjon som gjør dette vanskeligere for en nær alliert av Vesten som trenes og væpnes av en USA-ledet koalisjon av land, sier han.

– Det er de som er ofrene her, Russland er aggressoren, sier Kirby.



Powered by Labrador CMS