Nyheter

UAKSEPTABELT: Hvis dette viser seg å være ekte, er det fullstendig uakseptabel oppførsel, sier en av president Zelenskyjs rådgivere. Bildet viser Zelenskyj under et intervju med russiske journalister.

Ukraina lover gransking etter video som angivelig viser at russiske soldater skytes i knærne

Ukrainske myndigheter lover umiddelbar gransking etter en video som angivelig viser ukrainske soldater skyte russiske krigsfanger i knærne.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en nesten seks minutter lang video kan man høre ukrainske soldater si at de har tatt til fange en russisk rekognoseringsgruppe i Olkhovka i Kharkiv. Videoen viser angivelig at ukrainske soldater skyter russiske krigsfanger i knærne, melder CNN.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Russland har sambandsproblemer i Ukraina

En av den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs rådgivere, Oleksiyj Arestovytsj sa søndag i et intervju som ble lagt ut på YouTube at saken skal granskes.

– Regjeringen tar dette på stort alvor og det blir igangsatt umiddelbar etterforskning. Vi er en europeisk hær og vi gjør ikke narr av våre krigsfanger. Hvis dette viser seg å være ekte, er det fullstendig uakseptabel oppførsel, sier han.

Les også: Overlevende etter nazistenes beleiring av Leningrad fordømmer Russlands krig i Ukraina

I en separat orientering sier Arestovytsj at Ukraina behandler krigsfanger i henhold til Genevekonvensjonen.

Powered by Labrador CMS