Nyheter

DONETSK: Russiske soldater i den okkuperte Donetsk-regionen øst i Ukraina. President Vladimir Putin er åpen for forslag til en fredsløsning, sier en talsmann.

Peskov: Putin er åpen for gode forslag til fredsløsning

Ettersom Ukraina ikke er villige til fredsforhandlinger, prioriterer Russland inntil videre å nå sine mål på bakken, sier president Vladimir Putins talsmann.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dmitrij Peskov har det ikke kommet signaler fra Kyiv som tyder på at ledelsen i Ukraina er villig til å innlede fredssamtaler.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det viktigste for oss er derfor å nå våre mål, det er vår absolutte prioritet, sier han til den Kreml-vennlige avisen Izvestia.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gjentatte ganger slått fast at han ikke vil forhandle med Putin. Han har også lagt fram sitt eget forslag til fredsplan, som forutsetter full russisk tilbaketrekning fra alle områder i Ukraina før det kan forhandles. Ledelsen i Moskva avviser kravet og kaller det absurd.

Kreml stiller også betingelser for fredssamtaler og krever at Ukraina anerkjenner de fire regionene Donetsk, Luhansk, Zaporizjzja og Kherson som en del av Russland.

– Dette er en svært viktig realitet, sier Peskov.

Russiske styrker kontrollerer fortsatt ikke alle områder i de fire regionene, som er annektert i strid med folkeretten.

Les også: Ukrainas ambassadør: – Det vanskeligste er å holde følelsene i sjakk

Peskov kommenterer ikke det siste forslaget til fredsplan fra Kina, men viser til utspill som har kommet fra Tysklands statsminister Olaf Scholz og Frankrikes president Emmanuel Macron.

Det har kommet «mange kunngjøringer», men ingen initiativ fra den kanten for å finne en vei ut av situasjonen, sier han.

– Dette bør alle ha klart for seg, sier Peskov, som understreker at Putin fortsatt er åpen for gode forslag til fredsløsning.

Powered by Labrador CMS