Nyheter

SEVASTOPOL: Det russiske spionskipet Ivan Khurs utenfor marinebasen i Sevastopol i mai 2023.

Russland må flytte krigsskip fra Krim

Russland er tvunget til å flytte mange av sine krigsskip fra havnebasen i Sevastopol på Krim-halvøya grunnet ukrainske angrep, ifølge en russisk tjenesteperson.

Publisert

Ukraina har gjentatte ganger uttalt at deres angrep mot russiske krigsfartøy i Svartehavet har ført til at Russland har måttet flytte fartøyene til Novorossijsk. Nå bekrefter altså Russland dette selv.

– En militærteknisk revolusjon skjer rett foran øynene våre, sier Dmitrij Rogozin, som er senator i den russiskkontrollerte Zaporizjzja-regionen.

– Svartehavsflåten er et godt eksempel. Den var tvunget til å endre base på grunn av at våre store skip rett og slett ble for store mål for ubemannede fartøy fra fienden, sier Rogozin.

Ved storinvasjonen i 2022 lå Russland et stykke bak når det gjaldt droneteknologi. Det har imidlertid endret seg, ifølge Rogozin, som sier at Russland anser satellittsystemer som sentrale for å legge til rette for mer presis krigføring.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS