Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2780_nytthåpfordirekterutforum_2780_nytthåpfordirekteruthttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10527Forsvaret håper SAS kan fly en direkterute mellom Lakselv og Oslo nå som de har vunnet anbudet med Forsvaret. Foto: Jonny Karlsen/forum-media/PubImages/SAS.jpgForsvaret håper SAS kan fly en direkterute mellom Lakselv og Oslo nå som de har vunnet anbudet med Forsvaret. Foto: Jonny Karlsen

Nytt håp for direkterute mellom Lakselv og Oslo

Forsvaret og SAS har allerede vært i dialog om direkterute mellom Lakselv og Oslo.

Espen Gjardar Bakke i Forsvarets logistikkorganisasjon sier han vil møte SAS til offisielle forhandlinger om saken.

– Jeg skal ha med meg representanter fra Hæren, og vi vil i møte med ruteplanleggerne i SAS, bekrefter Bakke overfor iFinnmark.

Vant anbud

At SAS har vunnet anbudet med Forsvaret for de neste fire årene er bakgrunnen til at forhandlingene kan starte.

Lakselv var ikke med i dette anbudet. Men ifølge iFinnmark åpnes det nå for en «ekstrabestilling» fra Forsvaret til SAS om et tilbud på ruta Lakselv-Oslo.

– Jeg kan selvfølgelig ikke love noe ennå. Det er et vanskelig puslespill for flyselskapene å få rutene på plass med det de har tilgjengelig av fly, og samtidig få lønnsomhet i ruta. Men jeg tror dette kan være lettere å få til med SAS enn Norwegian, sier Bakke til avisen.

Frykter for rekrutteringen

Forsvaret har tidligere prøvd å få Norwegian til å stille med fly til en slik direkterute, men ikke lyktes.

Forsvaret frykter at dersom flytilbudet ikke blir bedre til Lakselv, vil det gå ut over rekrutteringen til Forsvarets satsing i Finnmark. 

– Det vil bli vanskelig å rekruttere og beholde personell, fordi pendlertilværelsen er både vanskelig og kostbar. Dessuten er det altfor dyrt som det er i dag, sier sjefen for Finnmark landforsvar, oberst Jørn Erik Berntsen til Forsvarets forum.

Publisert 21. oktober 2019 14:36.. Sist oppdatert 22. oktober 2019 08:06.