Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2571_ingendirekterutemellforum_2571_ingendirekterutemellhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10262Tre daglige avganger til Tromsø med Widerøe er ikke nok når flere hundre soldater skal hjem på permisjon, konstaterer major Fredrik Sandquist fra Hærstaben og Espen Bakke fra FLO./forum-media/PubImages/FlytilbudLakselv-3.jpgTre daglige avganger til Tromsø med Widerøe er ikke nok når flere hundre soldater skal hjem på permisjon, konstaterer major Fredrik Sandquist fra Hærstaben og Espen Bakke fra FLO.

Ingen direkterute mellom Lakselv og Oslo

Forsvaret fikk ikke Norwegian på glid og dermed blir det ikke en direkterute mellom Lakselv og Oslo i høst.

​Dette bekrefter Espen Gjardar Bakke i Forsvarets logistikkorganisasjon til iFinnmark onsdag. 

– Norwegian sier de ikke får til å levere fly i høst. Ett av argumentene er at de ikke har fly til å sette inn på denne ruten, forteller Bakke til avisen. 

– De er også tvilende til passasjergrunnlaget og om det er kommersielt å fly en slik rute, legger han til. 

Vanskelig å rekruttere

Forsvaret frykter at dersom flytilbudet ikke blir bedre til Lakselv, vil det gå ut over rekrutteringen til Forsvarets satsing i Finnmark. 

​– Det vil bli vanskelig å rekruttere og beholde personell, fordi pendlertilværelsen er både vanskelig og kostbar. Dessuten er det altfor dyrt som det er i dag, sier sjefen for Finnmark landforsvar, oberst Jørn Erik Berntsen til Forsvarets forum.

Ser mot Widerøe

Widerøe har i dag tre daglige avganger fra Lakselv lufthavn til Tromsø, der det er plass til rundt 30 personer på hver avgang.

Det vil ikke være nok når Garnisonen i Porsanger, med både HVs rekruttskole og rekruttskolen for Kavalerieskadron 2 er i full gang, forteller FLF-sjefen.

Bakke sier til iFinmark at man nå har gjort en henvendelse fra Forsvarets logistikkorganisasjon til Widerøe, men foreløpig ikke fått svar. 

Da er det ikke snakk om en direkterute mellom Lakselv og Oslo, men et forsøk på å få på plass en kapasitetsforbedring mellom Lakselv og Tromsø.

Publisert 12. september 2019 08:35..