Nyheter

NYTT ÅR: Russlands president Vladimir Putin ønsket en rekke land og statsleder et godt nytt år. Norge var ikke blant dem.
NYTT ÅR: Russlands president Vladimir Putin ønsket en rekke land og statsleder et godt nytt år. Norge var ikke blant dem.

Norge utelatt fra Putins nyttårshilsen

Sverige og Finland er på listen over land som ønskes et godt nytt år, men Norge får ingen hilsen.

Publisert Sist oppdatert

Da Russlands president Vladimir Putin holdt sin årlige nyttårstale, var Norge ikke blant landene som ønskes et godt nytt år. Det skriver The Barents Observer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Ukraina-invasjon vil trolig gi tap for Putin, mener eksperter

Russlands to andre skandinaviske naboer, Finland og Sverige, er begge på listen over land og ledere som nevnes av Putin, sammen med blant andre Hviterussland, Brasil og pave Frans. Også republikken Abkhasia og republikken Sør-Ossetia, som er mer eller mindre selvstyrte områder, i Georgia, får hilsninger fra presidenten.

Norge er imidlertid ikke den eneste naboen som utelates. Verken Ukraina, Polen, Estland, Latvia eller Litauen er med på listen.

Pussy Riot slår tilbake: Myndighetene kan merke rumpene sine

Putin benyttet også muligheten til å sende kondolanser til alle som har mistet noen av sine i pandemien og kalte situasjonen for en «kolossal utfordring» for det russiske [email protected]

– Denne lumske sykdommen har kostet titusener av liv, sa Putin, som også passet på å rose landets helsearbeidere.

Bare i november krevde koronaviruset bortimot 90.000 liv, ifølge tall fra landets statistiske byrå Rosstat.

Powered by Labrador CMS