Nyheter

BRUSSEL: Mark Rutte holdt pressekonferanse etter et møte med en delegasjon fra Sør-Korea i Brussel.

Nato-sjefen: Nordkoreanske soldater er utplassert i Kursk

– Utplasseringen av nordkoreanske styrker til Kursk er et tegn på Putins voksende desperasjon, sier Natos generalsekretær Mark Rutte.

Publisert Sist oppdatert

Natos generalsekretær Mark Rutte bekrefter at nordkoreanske soldater er sendt til Russland og utplassert i grenseregionen Kursk. Han mener det viser at president Vladimir Putin blir stadig mer desperat.

– Utplasseringen av nordkoreanske styrker til Kursk er et tegn på Putins voksende desperasjon, sier Rutte.

Han kaller det en betydelig eskalering av Nord-Koreas involvering i konflikten, og at dette markerer «en farlig utvidelse av Russlands krig». Videre sier han at Russland og Nord-Korea er farlige både for Europa og regionen ved Indiahavet og Stillehavet.

– Det økende militære samarbeidet mellom Russland og Nord-Korea er en trussel for sikkerheten, sa han på en pressekonferanse i Brussel mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainske soldater startet i august en offensiv i russiske Kursk, der de har tatt kontroll over en rekke steder. Målet skal blant annet å styrke Ukrainas forhandlingsposisjon, samt å få Russland til å flytte soldater fra fronten i Øst-Ukraina. Det har imidlertid ikke skjedd.

Ukraina har tidligere meldt at nordkoreanske soldater er sendt til fronten for å kjempe for Russland. Sør-Korea har på sin side meldt at Nord-Korea planlegger å sende så mange som 12.000 soldater for å hjelpe Russland i krigen mot Ukraina.

På samme pressekonferanse sa Rutte at 600.000 russiske soldater er blitt drept eller såret siden starten av fullskalainvasjonen av Ukraina.

Powered by Labrador CMS