Morgendrillen

STORFORNØYD: Bildet ble tatt en av de første dagene i jobben som landstillitsvalgt. – Dette var første gang jeg tok på meg fin-uniformen, og man kan vel se hvor fornøyd jeg var, sier Anniken Strønen Riise.
STORFORNØYD: Bildet ble tatt en av de første dagene i jobben som landstillitsvalgt. – Dette var første gang jeg tok på meg fin-uniformen, og man kan vel se hvor fornøyd jeg var, sier Anniken Strønen Riise.

Som luftvernartillerist kunne LTV-Anniken friste med toast fra vaffeljern på øvelse

Før hun motvillig står opp, blir det gjerne et brett Candy Crush. – Jeg er et utpreget B-menneske som virkelig nyter fleksitid-løsningen!

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Anniken Strønen Riise

Alder: 22 år

Yrke: Landstillitsvalgt (LTV) i Forsvaret

1. Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

Alarmen går i 07.30-tiden, ofte kjøres slumreknappen et par ganger. Jeg sjekker ofte mail eller spiller et brett candy crush i sengen før jeg motvillig står opp.

2. Hva er det første du gjør?

Jeg dusjer. Det å ha kort hår er mer arbeid enn jeg trodde det skulle være. Med langt hår kunne jeg bare gre det og sette det opp, men nå må jeg enten dusje eller bruke produkt for å temme det.

3. Når starter arbeidet?

Alltid før 09.00, jeg er et utpreget B-menneske som virkelig nyter fleksitid-løsningen!

4. Pensko eller feltstøvler?

Feltstøvler, fordi at de passer perfekt på foten.

5. Pumpe jern eller løpe maraton?

Løpe maraton. Jeg får litt prestasjonsangst på treningssenteret, så det blir mest hjemme og utetrening på meg. Det passer forøvrig ypperlig i disse tider.

6. Beste triks for velferd på øvelse?

Steke toast i vaffeljern. Jeg var luftvernartillerist i førstegangstjenesten, så vi hadde stort sett tilgang på strøm gjennom aggregat.

7. Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Under Trident Juncture var det noen amerikanske soldater på vår alder på basen, når de prøvde seg på de norske soldatene merket jeg hvor utrolig stor forskjell det var på kommunikasjonen. Amerikanerne skjønte ingenting av den norske måten å høflig takke nei. Nordmenn har nok flere sosiale koder som må forstås, noe som åpenbart ikke ble plukket opp av dem. Det gikk så langt at noen av oss dro messen på gitte tidspunkt, for å unngå å møte på de. Det gikk seg til, og vi knakk etterhvert koden om hvor direkte man måtte være for å bli forstått.

8. Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Luftvingsjef for LV 133 Evenes Oberst Eirik Guldvog, fordi bakgrunnen hans er allsidig og jobben han gjør nå virker utfordrende og spennende. Guldvog har erfaring fra mange forskjellige instanser i Forsvaret og har i likhet med meg startet sin militærtjeneste som luftvernartillerist. Evenes er spennende å følge med på, jeg lurer på hvordan han har håndtert utfordringene som har vært så langt og hvilke tanker han har om luftvingens betydning i årene som kommer.

9. Smartklokke – yay or nay?

Nei, jeg har en forkjærlighet for G-shock klokker fordi man kan kjøre over dem med hva som helst og de overlever. Jeg fikk et spesielt forhold til klokken jeg brukte i førstegangstjenesten, fordi jeg kunne være sikker på at den fungerte uansett hva!

10. Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

I Tillitsvalgtordningen er det utfordrende at vi ikke får reist til soldatene for å holde kurs, skrive besøksrapporter eller stille på møter vi vanligvis er tilstede på. Vi mister mye gjennom å bare ha digitale møter, fordi kommunikasjonen blir litt dårligere. Når tillitsvalgte har mindre tilstedeværelse ute i avdelingene, utfordrer det hele TVO-systemet. Vi er avhengig av at meldingsgangen har en gjensidig god flyt, fra troppens time til Landskonferansen og vice versa.

Powered by Labrador CMS