Morgendrillen

NY JOBB: Kirsti Green er i dag sjefsmester ved Sjøforsvarets baser og skal over i sjefsmesterstilling ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) fra 1. august.

Sjefsmester Kirsti Green ville gjerne delt en feltrasjon med sin eldste sønn på 14 år

Utfordringen hun møter i hverdagen er den korte ståtiden til personellet og at Sjøforsvaret har vakanser i viktige stillinger både på land og om bord på fartøyene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Kirsti Green

Alder: 48

Yrke: Sjefsmester ved Sjøforsvarets baser

Sted: Bergen

Når og kanskje viktigst: hvordan står du opp om morgenen?

– Klokken ringer 06.00 og jeg skal innrømme at snooze-knappen kan bli brukt kanskje litt for ofte, men prøver å komme meg kjapt opp av sengen og kaster meg i dusjen før de andre i huset våkner. Den lille stunden alene på morgenen er magisk.

Hva er det første du gjør?

– Første jeg gjør etter dusjen er å vekke resten av familien, mann og to gutter. Har skjemt dem bort med matpakker og ferdigpakket sekk, så her kommer de til dekket bord. Lager frokost og prøver at vi alle kan sitte ned rundt bordet i 15 minutter og prate sammen uten telefon og sosiale medier. Dette er en fin stund som jeg setter meget stor pris på .

Når starter arbeidet?

– Arbeidet starter 07.30, da har jeg 15 minutter før første sak på agendaen starter.

Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler er å foretrekke i det daglige virke, men må over i pensko flere ganger i løpet av uken i jobben som sjefsmester Sjø baser. Skal over i ny jobb som sjefsmester FOH (Forsvarets operative hovedkvarter) fra sommeren, og der er det daglige antrekket arbeidsantrekk.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Jeg foretrekker å løpe, men har måttet gå mer over på styrketrening etter en kneskade. Det som jeg setter mest pris på er en fjelltur alene eller sammen med venner. En fjelltur er terapi og gir masse energi.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Beste velferd på øvelse for meg er et godt måltid, kommer fra Sjøforsvaret hvor vi har masse flinke kokker som skjemmer oss bort.

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har ikke hatt noen situasjoner jeg kan trekke fram i hvor det har vært kulturkræsj, men vært heldig å treffe forskjellige nasjoner i min tid på fartøy.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Jeg ville delt en feltrasjon med min eldste sønn på 14 år, har aldri møtt en person som setter så stor pris på en FR. Skal også starte pendling fra Bergen til Bodø fra høsten, så viktigheten av å være sammen og ha det kjekt står meget høyt på prioriteringen på tid jeg er hjemme.

Smartklokke – yay or nay?

– Absolutt Yay! Bruker smartklokke hver dag og har som mål hundre prosent hver dag på klokken. Kjekt å ha oversikt over aktivitet, men ser at det ikke alltid er praktisk når man jobber i områder hvor det ikke er lov med bruk av disse klokkene.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Utfordringen jeg møter i min hverdag i dag er den korte ståtiden til personellet vårt . Vi mister personell både på land og om bord på fartøyene, hvor det oppstår vakanser på viktige stillinger. Jeg mener vi må bli bedre på å øke ståtid i stilling, gi personellet utvikling og forutsigbarhet slik at de får et ønske om å ha en lang karriere i Forsvaret.

– Det er startet mye bra som kan hjelpe oss på vei, hvor det kan nevnes arbeidet med karriere og tjenesteplaner, stipendordninger og plasser på fagskole i regi av Forsvaret, herunder Sjøforsvaret. Jeg tror vi også må lage et «mulighetskart» hvor det lett kan vise hvordan man kan utvikle seg både i horisontal og vertikal søyle. Dette er et arbeid med høy prioritet og vi har alle ønske om å få dette til.

Powered by Labrador CMS