Morgendrillen

FERSK: Som ny i Forsvaret, og sivilt ansatt, ville det kanskje vært litt voldsomt å møte på jobb med feltstøvler, mener Aslak Sletten.
FERSK: Som ny i Forsvaret, og sivilt ansatt, ville det kanskje vært litt voldsomt å møte på jobb med feltstøvler, mener Aslak Sletten.

Sjefen for Forsvarets mediesenter skulle aller helst delt en pose feltrasjon med Etiopias statsminister og snakket om refomer og likestilling

Aslak er nylig sivilt ansatt i Forsvaret: – Ville kanskje vært litt voldsomt å møte på jobb med feltstøvler

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Aslak Sletten

Alder: 46 år

Yrke: Sjef for Forsvarets mediesenter

Sted: Oslo

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Står opp rundt seks, og tror jeg har en ganske vanlig oppstigning hvor jeg omsider står støtt på to ben :)

– Hva er det første du gjør?

– Min viktigste kompis om morgenen heter Isomac og er en trofast 15 år gammel italiensk espressomaskin. Det første jeg gjør er å skru på den. Ellers så går det i å lage frokost til barna og ønske de en god dag, før jeg setter meg i bilen og skrur på alltid nyheter. Helt til jeg har hørt det meste to ganger. Da skrur jeg på P3.

– Når starter arbeidet?

– Nå om dagen mellom halv åtte og åtte. Normalt sett varierer det mer. Jeg tilpasser oppstart litt etter når jeg har ansvar for barna om morgenen.

– Pensko eller feltstøvler?

– Som ny i Forsvaret, og sivilt ansatt, ville det kanskje vært litt voldsomt å møte på jobb med feltstøvler.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Glad i løpe og ingenting slår en tur på langrenn. Men maraton er alt for langt.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Jeg ville hatt med meg en melkesjokolade. Stor plate. Kanskje to.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har ikke vært på øvelse, men har jobbet mye internasjonalt. Jeg synes det er fascinerende hvor stor forskjell det er bare mellom de nordiske landene, ikke minst til Sverige hvor jeg har både bodd og jobbet mye. I årene mine i SOS-barnebyer ble jeg kjent med mange imponerende mennesker rundt om i verden, men også hvor komplekst internasjonalt samarbeid er. Å være en organisasjon som lever av tillit og samtidig opererer i 134 land, byr på mange dilemmaer.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Statsminister i Etiopia, Abiy Ahmed. Desember 2019 var jeg med å motta han i forbindelse med Nobels fredspris, en pris han fikk mye på grunn av fredsavtalen med Eritrea. Han har gjennomført flere reformer, blant annet innen likestilling. Nå har han i en lang periode stått i væpnet konflikt i sitt eget land mot deler av sitt eget folk. Jeg skulle veldig gjerne delt en feltrasjon med han, hørt hvordan det går, og forstått mer om hvilke dilemmaer han står i.

– Smartklokke – yay or nay?

– Har ikke, men det ville vært smart å ha en.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– For Forsvarets mediesenter (FMS) dreier det seg om å ytterligere styrke et godt omdømme og legitimitet, og bidra til økt militær effekt og beredskapsevne. Da må vi være best i klassen på strategisk omdømme- og samfunnskommunikasjon, levere innsikt og analyser i toppklasse, hele tiden innovere, og bidra til at Forsvaret er blant de mest attraktive arbeidsgiverne i landet. Vi er inne i en spennende tid hvor mange setter samfunnsoppdrag høyt og der offentlig sektor styrker seg, det gir oss Forsvaret noen spennende muligheter.

– En viktig oppgave for Forsvaret er å utvikle moderne digitale arbeidsverktøy og tjenester for ansatte, samtidig som sikkerhet ivaretas.

Powered by Labrador CMS