Morgendrillen

PÅ JOBB: Sissel Kruse Larsen og sjefen, Jens Stoltenberg, under et telefonintervju utenfor Nato-hovedkvarteret i Brussel.

Nato-sjefens rådgiver skulle ønske morgenen var mer «zen» og avslører at hun spiser alt for mye sjokolade

Sissel ville valgt feltstøvler alle dager i året, og er på konstant jakt etter pensko som er gode å gå i.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Sissel Kruse Larsen

Alder: 32 år

Yrke: Strategisk kommunikasjonsrådgiver for Natos generalsekretær

Sted: Brussel, Belgia

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg står opp sammen med sønnen min på snart to år i sekstiden. Vi vekker storesøster sammen, det er et høydepunkt for lillebror, ikke like høyt verdsatt hos 12-åringen som plutselig sover mye lenger enn før.

– Hva er det første du gjør?

– Skulle ønske det var noe mer zen, men jeg sjekker telefonen, leser noen eposter og får et kjapt overblikk over nyhetsbildet siden kvelden før. Så får jeg kaffe av mannen og sønnen min. "Mamma, kaffe!", er det veldig koselig å høre en liten stemme rope fra etasjen under.

– Når starter arbeidet?

– Det begynner egentlig med en gang jeg våkner, men jeg går stort sett rett i dusjen eller hopper i sykkelklærne for å komme meg på jobb, så det gir jo en start på dagen hvor jeg våkner skikkelig.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler alle dager i året. Jeg er ikke god på å gå i pensko, men jeg gjør det på jobb, likevel. Jeg kjøper stadig flere par i jakten på å finne noen som faktisk er gode å gå i.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

NÆR MEDARBEIDER: Sissel Kruse Larsen er sjelden mer enn et par skritt bak sjefen, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

– Løpe maraton! Jeg har faktisk løpt to halvmaraton, men har en ambisjon om å løpe maraton sammen med faren min. Jeg finner enormt meg glede i å løpe meg en tur, det er en skikkelig klisje, men hodet kobler aldri så bra ut som med joggesko på føttene.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Mitt beste tips er alltid å spise godt, uansett hva man driver med. Det prioriterer jeg uansett hvor travelt det er, jeg spiser alltid lunsj og jeg har en sjokolade tilgjengelig. Jeg spiser alt for mye sjokolade, men alternativet (å være sulten) er mye verre.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Jeg har ennå ikke vært med på noen store øvelser på grunn av pandemien, men i Nato er vi jo mange nasjonaliteter og kulturer samlet. Jeg har ikke opplevd noen kulturkrasj, men jeg vil tro at mange som forholder seg til nordmenn ikke helt forstår en så direkte stil som vi er vant med. Vi går rett på sak og hadde sikkert stått oss bedre i noen tilfeller på en innledende frase eller to. Det har jeg i alle fall lært meg!

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Akkurat nå – småsøsknene mine hjemme i Norge. All annen familie som føles veldig langt unna, og så klart med vennene mine. Mange folk om én rasjon, men veldig sosialt og trivelig da!

INGEN SMARTKLOKKER: I Nato er det ikke tillatt med telefon eller smartklokke i møter, så det blir et tydelig nay fra Stoltenbergs rådgiver Sissel Kruse Larsen.

– Smartklokke – yay or nay?

– Jeg har en treningsklokke til løping og sykling, men den er svært sporadisk i bruk. Jeg har en quartz Seiko-klokke, som jeg er veldig glad i og nesten føler meg naken uten. Den fikk jeg av pappaen til datteren min da hun ble født. Vi var ganske blakke studenter begge to, klokken var dyr i alle fall for vår målestokk den gangen, og jeg er fortsatt veldig glad i den. Her i Nato er det heller ikke tillatt med telefon eller smartklokke i møter, så det blir et tydelig nay fra meg.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Akkurat nå er det Covid-19 og alle restriksjonene som gjør at jobben er både annerledes og begrenset for mange både i Nato, meg personlig og i Forsvaret. Med det sagt – det er mange som har det veldig mye verre enn oss i denne pandemien. I det større bildet er jo sikkerhetssituasjonen stadig mer kompleks og truslene mer fragmenterte. Det gjør at man må ha en mye større bredde i kompetanse om områder man jobber med i det daglige, men det gjør det jo også mer interessant og givende å jobbe med forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Powered by Labrador CMS