Morgendrillen

FIKK MEDALJE: Jennie-Lovise Nordheim Bjerke fikk i sommer Forsvarsmedaljen for sitt engasjement for rekruttering og mot trakassering.
FIKK MEDALJE: Jennie-Lovise Nordheim Bjerke fikk i sommer Forsvarsmedaljen for sitt engasjement for rekruttering og mot trakassering.

Jennie-Lovise Nordheim Bjerke savner enkelheten i uniformsantrekket og gråter når kong Harald taler

Hun har hengt fra seg HV-uniformen, men skulle ønske kongen kunne foreslå noen nye feltrasjonsmaker.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Jennie-Lovise Nordheim Bjerke

Alder: 29 år

Yrke: Jobber i motebutikk. Driver instagramkontoen Jenteriforsvaret.

Sted: Horten

Når og kanskje viktigst: hvordan står du opp om morgenen?

– Med hue først og beina etter som regel, alltid dårlig tid! Jeg har på første ringeklokke 07.00, men kommer meg som regel ikke ut av senga før 07.30! Jeg er en «slumreekspert» som heller har dårlig tid enn å sitte med kaffekoppen og lese nyheter!

Hva er det første du gjør?

– Å gå fra skap til skap for å finne ut av hva jeg skal ha på meg! Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde uniform på jobb. Det å finne klær tar noen ganger litt tid, som gjør at det blir lite tid til mat og kaffe. I og med at jeg jobber i en motebutikk på nett så kan man ikke gå i joggebuksa hver dag. Skulle gjerne klart å legge frem klær kvelden før, men da har jeg alltid annet å gjøre som er mer spennende.

Når starter arbeidet?

– 08.30 sitter jeg klar ved datamaskinen på jobb med iskaffen eller energidrikken i hånda. Arbeidsplassen er ca 15 minutter hjemmefra.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Helt klart pumpe jern! Jeg har trent styrketrening siden jeg var 14-15 år og elsker å sette meg spesifikke mål med treningen. Det å mestre nye ting, føle seg sterk og ikke minst er det utrolig viktig for helsen og ryggen nå som jeg sitter på kontor hele arbeidsdagen. Jeg er ikke noen O2 snapper, men tar meg gjerne en liten joggetur om sola skinner.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Ser alltid over pakkelisten flere ganger før jeg drar så jeg er sikker på at jeg har med meg alt. Også min sivile pakkeliste som er litt snacks, energidrikk, powerbank og ekstra tamponger.

– I tillegg positiv energi! Jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier at det ikke hjelper å klage eller spre negativ energi, for det vil smitte over på andre som igjen trekker en selv enda lenger ned! Så god energi og et smil på lur skaper god stemning.

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Aldri opplevd noe kulturkræsj som jeg kommer på!

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Kongen! Det hadde vært stas å dele en lapskaus-fr og slå av en prat med han om livet generelt, og kanskje han kunne bidratt med noen nye FR-smaker til Forsvaret? Jeg har alltid sett veldig opp til Kong Harald, og synes han er en bra mann. Om jeg ser kongen gråter på TV, så gråter jeg med han!

Smartklokke – yay or nay?

– Nay! Jeg er selvfølgelig veldig fan av en god smartklokke, men den brukes lite i min hverdag. Har brukt det litt i treningssammenheng om jeg trener mot et spesielt mål. Men sjeldent ellers. Prøver å unngå å ha alle disse varslene fra mobilen på armen som trekker fokuset bort fra det som skjer i øyeblikket. På jobb blir det heller penklokka, og på trening trener jeg etter følelsen i kroppen.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– På min arbeidsplass innenfor netthandel og mote er vi svært lite påvirket av dagens situasjon i verden.

– Den største utfordringen for Forsvaret i dag er den kalde krigen med hensyn til forholdet mellom Norge og Russland. Kort fortalt hvor vi er en del av Nato hvor Nato-øvelser blir utført i nærheten av de russisk–norske grensene i Barentshavet hvor Russland betrakter den vestlige militære aktiviteten i Nordområdene som truende mot den regionale sikkerheten.

Og ikke minst den globale situasjonen med mye terror og usikkerhet som pågår rundt i verden.

Les også: Jenter i Forsvaret-grunnlegger fikk Forsvarsmedaljen

Powered by Labrador CMS