PÅ ØVELSE: Ingrid Gjerde, som den gang i 2018 var stabsjef i Hærstaben, fotografert under et besøk til Telemark bataljon som trente på militære operasjoner i urbane miljøer i Tyskland for å gjøre seg klar til NATO-beredskap, her sammen med daværende sjef for Telemark bataljon, Ole-Christian Emaus.Frederik Ringnes / Forsvaret
Ingrids beste tips for velferd på øvelse er Gullbrød og Pepsi Max - samt snøbad med påfølgende sprengfyring i teltet
Hun skulle gjerne hatt en leirbålsdiskusjon med gjengen i «Aftenpodden».
Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.
Annonse
Navn: Ingrid M. Gjerde
Alder: 52 år
Yrke: Generalmajor, sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben og påtroppende styrkesjef for operasjonen UNFICYP på Kypros.
1. Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?
Hverdag: Våkner tidlig, leser nyheter på mobilen til vekkeklokken ringer 0600, da spretter jeg opp. Helg: Våkner naturlig i 7-8 tiden og drøyer ikke lenge med å komme meg opp.
2. Hva er det første du gjør?
Müsli, digitale nyheter, Yr.no samt Skiforeningens føremelding ved kjøkkenbenken.
3. Når starter arbeidet?
Ca 0700
4. Pensko eller feltstøvler?
Feltstøvler: Jeg er glad i både jobb og fest, men har de aller lykkeligste stundene i fjellet - og da gjerne med feltstøvler på.
5. Pumpe jern eller løpe maraton?
Absolutt maraton - med påfølgende bankett.
6. Beste triks for velferd på øvelse?
Leveranse fra «Bamsemumspatrulje»: Gullbrød og Pepsi Max - samt snøbad med påfølgende sprengfyring i teltet
7. Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?
Som kompanisjef i Telemark bataljon ble kompaniet underlagt en bridgade fra en annen nasjon under en operasjon i Bosnia. Da brigadesjefen hadde gitt ordren og åpnet for spørsmål var jeg den eneste av ordremottakerne som stilte spørsmål. Jeg var forundret over at oppdraget var så klart for alle de andre da jeg selv syntes sjefens plan var ganske uklar. Etterpå kom en av de andre ordremottakerne og sa jeg var tøff som stilte spørsmål i møtet, for de var vant til at avklaringer om oppdragene ble tatt mellom stabene i ettertid. De ville ikke sette brigadesjefen i forlegenhet. Dette er fortsatt svært underlig for meg, og spesielt med tanke på at vi skulle ut i en skarp operasjon. Jeg kjenner ingen norske sjefer som ville forlatt et ordremøte uten å vært helt sikker på oppdraget.
8. Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?
Det ville vært stas med en leirbålsdiskusjon med gjengen i «Aftenpodden»: redaktørene/journalistene Trine Eilertsen, Sara Sørheim, Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes. Det hadde nok blitt mer snakk enn mat. Liker folk med en god blanding av kompetanse, sterke meninger og masse humor.
9. Smartklokke – yay or nay?
Bruker bare pulsklokke. Alt annet fikser mobilen, den er alltid i armlengdes avstand. Smartklokke er for mye støy.
10. Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?
I Planavdelingen i FST jobber vi hardt for å komme i mål med analysegrunnlaget for Forsvarssjefens plan for 2022-33. Utfordringen er å være tilstrekkelig innovative, så vi får enda mer ut av Forsvarets ressurser. Dette anser jeg også å være hovedutfordringen for hele forsvarssektoren.