Morgendrillen

Linnea Huseby Røbech (t.v) er hovedtillitsvalgt i Hæren.
Linnea Huseby Røbech (t.v) er hovedtillitsvalgt i Hæren.

HTV-Linnea deler gjerne en pose feltrasjon med Per Willy Amundsen, så de kunne snakket om kvinner og mensen

Med smartklokka kan hun se hvor høy pulsen er på vei opp trappen eller før et viktig møte med sjefene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

–I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Linnea Huseby Røbech

Alder: 21

Yrke: Hovedtillitsvalgt i Hæren

– Når og kanskje viktigst, hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg liker å ha god tid om morgenen, og står derfor opp 20 min før jobb, klokken 07:10. Her avhenger det av at fortids-Linnea har spilt fremtids-Linnea god, slik at jeg rett etter å ha hatt en kort «motivational speech» med meg selv kan hoppe rett inn i uniformen, hive på meg sekken og kanskje slipper å spise knekkebrød med «flykrasj» til lunsj fjerde dag på rad.

– Når starter arbeidet?

– Jeg starter i utgangspunktet på jobb 07:30 hver dag, med mindre rondellen inn til leir ikke fungerer. Da starter jeg 20 minutter senere. Dette er like spennende hver morgen.

– Hva er det første du gjør?

– Det første som møter meg på jobb er alle sjefene for Hæren fra 1628. Noen mer smilende enn andre. Kanskje det står på morgenkaffen? Jeg har lært at kaffe er en av de viktigste faktorene for å opprettholde operativ evne i hverdagen.

– Etterfulgt av dette er det å gå «god morgen-runden» i etasjen, for så å åpne Outlooken imens jeg spiser frokost.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler «til fest og til hverdags»!

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Det er på løpetur alle de gode idéene kommer – gode idéer etter min mening skal sies. Det er noe med det at når man beveger seg fremover, gjør tankene det også.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Mine beste tips er nok tørre ullsokker og lav terskel for humor. Det å tvinge frem et smil eller og le av at ting er litt tøft, fungerer utmerket og smitter raskere enn korona. Ellers er det lite som slår det å finne snacks du ikke visste du hadde!

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har ikke operert med andre land, men jeg har et eksempel fra en av mine første øvelser. En kan jo tenke seg til at jeg ble opplevd som en lite tilpasningsdyktig tillitsvalgt da jeg visste lite om at «klar» på trøndersk betyr at man er sliten …

– Hvem ville du helst delt en pose FR med og hvorfor?

– Det hadde vært meg en fornøyelse å dele en pose FR med Per Willy Amundsen, så vi kunne snakket om kvinner og mensen. Det hadde kanskje blitt dårlig stemning, men dårlig stemning er vel stemning det og eller?

– Smartklokke - yay or nay?

– YAY! Det artige med smartklokke er at jeg kan kartlegge hvor mange skritt jeg bruker på å lete etter P-sjef Grøtte som alltid er i farta, eller som tas på vei til og fra kontoret til juristene for å be om nødvendig veiledning. Det er også interessant å kunne se hvor høy puls jeg har opp etasjene eller før viktige møter med sjefene. Dette til tross for at det florerer av fine urverk i Hærstaben.

– Hva er den største utfordringen du har på din arbeidsplass akkurat nå?

– Den største utfordringen i mitt arbeid akkurat nå er å kunne dra rundt og snakke med soldater eller kollegaer i andre deler av landet, som er en stor del av jobben min.

– Det er noe med å se folk rett i øya uten at det lagger, ellers så tror jeg veldig mange også har behov for en klem. Dette er noe jeg savner veldig.

Powered by Labrador CMS