Morgendrillen

FLERE UTDANNINGER: Den tidligere fallskjermjegeren er også utdannet siviløkonom, men jobber i dag som mentaltrener, forfatter og foredragsholder.
FLERE UTDANNINGER: Den tidligere fallskjermjegeren er også utdannet siviløkonom, men jobber i dag som mentaltrener, forfatter og foredragsholder.

Den tidligere fallskjermjegeren Erik Bertrand Larssen vil aller helst dele ut noen tusen poser FR til de som er på flukt i Ukraina

Han har også blitt tatt til fange av noen amerikanere på en NATO-øvelse i 1993 og beit i en av fangevokterens fingre.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Erik Bertrand Larssen

Alder: 48 år

Yrke: Mentaltrener

Sted: Jobber i Bertrands Univers AS.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgningen?

– Kommer man godt ut fra hoppkanten på morgenen, øker man sannsynligheten for et godt svev utover dagen. Prøver å stå opp slik at jeg får god tid på morgenen, så det varierer litt fra dag til dag. Jeg står opp alt fra klokken 05.00 til klokken 08.00.

Hva er det første du gjør?

– Synes ofte det er ubehagelig å stå opp for å trene, så jeg prøver å gjøre som Eliud Kipchoge gjør på slutten av en maraton, nemlig å smile i ubehaget. Jeg tvinger fram et smil når jeg pusser tennene, og da føler jeg meg litt lettere til sinns, og morgenen og økta blir bitte litt lettere.

Når starter arbeidet?

– Alt fra klokken 06 til klokken 09.

Pensko eller feltstøvler?

– Jeg savner feltstøvlene, og tiden i Forsvaret, rett som det er. Jeg følte meg vel og hjemme i feltstøvlene.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Jeg har bare prøvd meg på én maraton i mitt liv, og det var i 2009, i leiren i Kabul, Afghanistan. Got the T-shirt! - Og det var en vond økt. - Så hvis jeg må velge, så blir det å pumpe jern.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Løs General og Tørre Føtter! Å tenke at «det kunne vært verre» og «hva er det beste med dette?»

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Da jeg flaut nok, ble tatt til fange av noen amerikanere på en NATO-øvelse i 1993, beit jeg en av fangevokterens fingre hardt, gjentatte ganger. Jeg tygget og svelget febrilsk på en kompromitterende papirlapp, - og han prøvde å få den ut! Om det ikke var kulturkræsj, var jeg imponert over innsatsen til fangevokterne.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

–Jeg ville aller helst gitt noen tusen FRer til de som er på flukt i Ukraina.

Smartklokke-yay or nay?

– Nay.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Jeg jobber i et lite team, og vårt fokus nå er å prioritere rett bruk av tid, på de ulike prosjektene. Vi må bli flinkere til å balansere tiden rett mellom podcast, foredrag og webinarer. Jeg skulle ønske at Forsvaret hadde ressursene til å gjennomføre førstegangstjeneste for alle 18-åringer i Norge, jenter som gutter. Ja. - Alle!

Powered by Labrador CMS