Morgendrillen

HELLER MOT PENSKO? Nestkommanderende ved Hærens lagførerskole har et ordhell om at «du vet du er for langt unna Barcode når du får kvae på AirPodsene».
HELLER MOT PENSKO? Nestkommanderende ved Hærens lagførerskole har et ordhell om at «du vet du er for langt unna Barcode når du får kvae på AirPodsene».

Da Petter sølte et glass Baileys på en dansk oberst på kadettball, ble han reddet fra det som kunne ha blitt en både verbal og fysisk kulturkræsj

Galgenhumor og memes er NK-en ved Hærens lagførerskole sitt beste velferdstips på øvelse

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Petter Lillehagen

Alder: 30 år

Yrke: Fungerende nestkommanderende ved Hærens Lagførerskole

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– I perioden jeg dagpendlet til jobb hadde jeg på vekkerklokken ca 0515. Nå som jeg ukependler er jeg som regel oppe rundt kl 07. Kort vei fra «brakka» til kontoret tillater en litt mer liberal revelje.

– Hva er det første du gjør?

– Det første jeg gjør er å gå morgentur med hunden min, Ibsen.

– Når starter arbeidet?

– Jeg skal være ærlig å si at arbeidet som regel starter ca 0735. De første fem minuttene går ofte med til det jeg kaller «kaffe og juging». Da svinger jeg innom noen kontorer og åpner med klassikere som «jasså, du er her i dag også?», «ja, da prøver vi igjen i dag!». Det er sikre vinnere for lokke frem enten et smil eller himling med øynene.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvlene har vært favoritten i mange år, men nå heller jeg mer og mer mot pensko. Som jeg pleier å si: «du vet du er for langt unna Barcode når du får kvae på AirPodsene».

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Jeg liker best å pumpe jern, men har en kropp som passer rett inn i langdistanseløp. Dessverre er ikke kondisen enig i det. Tiden vi er inne i har tvunget meg til å logge noen mil med joggeskoene.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Galgenhumor og memes. De to kommer man langt med.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Under deltakelse på kadettball ved Hærens Officersskole i København klarte jeg å søle et glass Baileys over den sorte uniformen til en dansk Oberst. Daværende sjef for Studieseksjonen ved Krigsskolen, Per Aslak Loso reddet meg ut av det som kunne blitt en både verbal og fysisk kulturkræsj.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Petter Stordalen. Mannen er et fyrverkeri. Han har sterke meninger, snakker rett fra levra og har hundre jern i ilden. Ettersom jeg også er en person som ikke klarer å sitte i ro tror jeg den matpausen kunne blitt særdeles innholdsrik.

– Smartklokke – yay or nay?

– Yay. Har du egentlig trent før økten ligger på Strava?

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Den største utfordringen er personellmangel. Mitt inntrykk er at Forsvaret generelt og Hæren spesielt sliter med personellmangel.

– Hærens Lagførerskole produserer lagførere som har store ringvirkninger på det lederskapet som utøves i Hæren på kort og lang sikt. Vi har derfor behov for erfarne og dyktige spesialister som instruktører for morgendagens ledere. Avdelingene i Hæren må tillate og akseptere at deres beste kvinner og menn får utvikle seg som ansatte ved en skoleavdeling før de sendes tilbake til hjemmeavdeling, med økt erfaring og kompetanse i bagasjen.

Powered by Labrador CMS