Morgendrillen

STILLE: Fredrik Græsvik mener at det ble stille i Washington etter at Donald Trump forlot Det hvite hus.
STILLE: Fredrik Græsvik mener at det ble stille i Washington etter at Donald Trump forlot Det hvite hus.

Starter dagen med nyheter, kaffe og sminkekost

Fredrik Græsvik går fortsatt med dykkerklokka han kjøpte da han tjenestegjorde som informasjonsoffiser i Libanon i 1992 og 1993.

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Fredrik Græsvik

Alder: 54

Yrke: Journalist

Sted: Washington, DC

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg bor i USA og ligger så mange timer bak Norge at jeg må opp før rødstrupene utenfor Det hvite hus synger, for å se om jeg er ønsket til noen av dagens sendinger. Det kan være redselsfullt tidlig.

– Hva er det første du gjør?

– Under Trumps presidentskap var det rett på Twitter for å sjekke hva slags dagsorden presidenten så for seg. Nå er det CNN, Fox og MSNBCs morgenshow med kaffe og ferske aviser. Så en rask runde med sminkekosten hvis jeg må rapportere før frokost.

– Når starter arbeidet?

– Arbeidet pågår kontinuerlig. I høst har jeg skrevet bok om Norges og Natos krigføring i Afghanistan. Hodet jobber med formuleringer i ett sett. Også når jeg sover.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler, eller kanskje oftere joggesko. Så komfortabelt som mulig Dessuten synes jeg bare fra livet og opp når jeg er på TV. Antrekket kan være skjorte, jakke, slips shorts og crocs på en varm dag i USA. I Afghanistan kler jeg meg etter situasjonen. Skuddsikker vest, hjelm kaciskjorte og støvler er en vinner.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Jeg ror til Wolf Blitzers ettermiddagsshow eller Dagsnytt 18. Da treningssentrene her i USA stengte under pandemien, kjøpte jeg meg en sånn romaskin med vanntank som president Frank Underwood har i serien House of Cards. Hele kroppen blir brukt.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Jeg øver aldri, for meg er det alltid ramme alvor. Søvn kan være en etterlengtet aktivitet når det smeller som mest.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Jeg deler en FR med hvilken som helst soldat når som helst. På mine reiser i felt i Afghanistan har jeg møtt mange fine folk som forteller meg om hvorfor de har tatt de valgene de har tatt, om hvorfor de er villige til å gå i krigen. Det er alltid givende. Folk er ganske fine, og alle bærer på en spennende historie.

– Smartklokke – yay or nay?

– Jeg går fortsatt med dykkerklokka jeg kjøpte da jeg tjenestegjorde som informasjonsoffiser i Libanon i 1992 og 1993. Jeg vil ikke ha konstant oppdatering av høyt blodtrykk og siste nyhetsvarsel pipende inn på håndleddet. Blodtrykket blir ikke lavere av det.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Min største utfordring for meg er at det ble alt for stille her i USA etter at Trump forlot Det hvite hus. Er det lov å si at man savner ham?

Powered by Labrador CMS