Morgendrillen

AVTROPPENDE OG PÅTROPPENDE: Ola Lydersen (t.v) og Aksel Grunnvåg (midten høyre) var avtroppende landstillitsvalgte i TVO. Tord Eriksen (midten venstre) og Eirik Sjøhelle Eiksund (t.h.) tar over stafettpinnen.
AVTROPPENDE OG PÅTROPPENDE: Ola Lydersen (t.v) og Aksel Grunnvåg (midten høyre) var avtroppende landstillitsvalgte i TVO. Tord Eriksen (midten venstre) og Eirik Sjøhelle Eiksund (t.h.) tar over stafettpinnen.

LTV Eriksens beste triks for velferd på øvelse er dampsperre i feltstøvlene

Han er opptatt av å holde seg i form, og trener derfor seks-sju ganger i uka. Neste sommer planlegger han å løpe maraton.

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Tord Eriksen

Alder: 20 år

Yrke: Landstillitsvalgt i TVO

Sted: Akershus festning

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg våkner som regel ett til to minutter før alarmen slår inn, ofte fullt opplagt. Likevel velger jeg å legge hodet på puta for å utnytte de siste minuttene. Når klokka slår 06.45 er jeg stuptrøtt, men jeg biter tennene sammen og står opp med en gang.

– I mine øyne er det å slippe å bruke energi på unødvendige ting om morgenen kritisk. Jeg bruker som regel å passe på at alt er «KTS» til neste dag før jeg legger meg.

– Hva er det første du gjør?

– Det første jeg gjør er å vandre rundt på forlegningen for å finne ut hvor jeg la høytaleren som ble brukt dagen før, bruker ofte fem minutter på det. Deretter setter jeg på noe god morgen musikk. Pink Floyd er ikke en dum måte å starte dagen på.

– Når starter arbeidet?

– Arbeidet starter ofte etter en god kopp kaffe og frokost på kontoret. Dette skjer alt mellom 07.30 og 08.15, avhengig av hvilken t-bane jeg er våken nok til å ta om morgenen.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler! Any day of the week! Som pensjonert infanterist så jeg på marsjene opp og ned Mauken i førstegangstjenesten som en mulighet til å anskaffe daglig mestringsfølelse. Likevel skulle jeg ønske det fantes M77 med litt bedre anlegg for pusting.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Er ganske fan av begge deler, men om jeg må velge blir det pumping av jern. Jeg er opptatt av å holde meg i form, og trener ofte seks-sju dager i uka. Det skal også sies at jeg har planer om å løpe maraton til neste sommer.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Jeg har flere triks for velferd på øvelse:

– Samle opp smørpakker og piffikrydder fra messa for å ha i FRen i felt. Det er luksus på en tung vinterøvelse.

– Dampsperre i feltstøvlene kommer man langt med på øvelse. Dette hindrer at svette føtter kommer i kontakt med gode og varme ullsokker.

– Alltid ha med et par ekstra vanntettpakkede hansker i topplokket på sekken. Stridshanskene man får i Forsvaret er ikke de beste.

– Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– På øvelse «Rein 2» i slutten av 2020 var kompaniet mitt med noen amerikanske styrker på Setermoen. De så en liten åpning i øvelsen og skulle kjøpe pølse fra kantinevogna som var til stede. I det nummer tre hadde betalt, la den overordnede vognkommandøren merke til dette og kjeftet dem opp. Tre stykker sultne amerikanske soldater fikk ikke pølse den dagen.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Uten tvil ville jeg delt en pose FR med min avdøde bestefar Einar Kummeneje. Som den godhjertede og erfarne mannen han var, ble han fort forbilde nummer én. Jeg kunne hørt på den mannen snakke i flere dager i strekk, og jeg skulle ønske vi kunne dele erfaringer og historier med hverandre.

– Smartklokke – yay or nay?

– Yay til smartklokke! Digger friheten som kommer med en skikkelig klokke, alt fra telling av skritt til å svare på meldinger. Likevel så er det enkelte settinger der en vanlige klokke er bedre.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Jeg vil si at den største utfordringen for min arbeidsplass nå er pandemien. Heldigvis har ikke jeg opplevd hjemmekontor ennå, og banker i bordet for det. Videre er det med reising et problem. TVO har mange soldater og tillitsvalgte å følge opp/representere, noe som avhenger av de sosiale båndene man knytter mellom soldater og tillitsvalgte på alle nivåer.

– Soldatenes psykiske helse er spesielt viktig å nevne når det gjelder utfordringer. Soldataksjonen er noe TVO har brukt for å sette fokus på temaet blant soldater og ansatte. Dette er spesielt aktuelt i pandemien vi står i.

Powered by Labrador CMS