Morgendrillen

LANDSTILLITSVALGTE: Eirik Sjøhelle Eiksund (t.h) og Tord Eriksen (t.v) er nye landstillitsvalgte i TVO.
LANDSTILLITSVALGTE: Eirik Sjøhelle Eiksund (t.h) og Tord Eriksen (t.v) er nye landstillitsvalgte i TVO.

En av TVOs nye landstillitsvalgte delte badstue med tyske spesialstyrker på Porsangmoen

Den største utfordringen for hans arbeidsplass er at han er den eneste som koker kaffe om morgenen.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Eirik Sjøhelle Eiksund

Alder: 21

Yrke: Landstillitsvalgt i TVO

Sted: Akershus festning

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Alarmen min er satt til kl 06.30, og her prøver jeg å være så rask på beina som mulig. Da minimerer jeg sjansen for å lukke øynene igjen, og sove over alarm nummer to som ringer 06.45. Er jeg heldig rekker jeg å se de siste minuttene fra nattas NBA-kamp som stort sett har tip-off i tretida.

– Hva er det første du gjør?

– Jeg starter dagen med en dusj, gjerne kald. En kopp kaffe er også til stor hjelp, hvis jeg rekker det før t-banen går.

– Når starter arbeidet?

– Arbeidet starter som regel kl. 08. Føler jeg meg veldig sprek kan jeg ta t-bana kl 06.44 fra Kolsås, og møte på kontoret halv åtte. Dette har enda ikke skjedd.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler. Med unntak av noen heftige gnagsår under første marsj i rekrutten, har mine M77 aldri skuffet meg. Antall timer som har gått til vedlikehold med skopuss og tørking hjelper også på forholdet vårt.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

SMARTKLOKKE: Eirik bruker Casio-klokka fra rekrutten. Den slipper han å ta av i sikkerhetsklarerte rom.
SMARTKLOKKE: Eirik bruker Casio-klokka fra rekrutten. Den slipper han å ta av i sikkerhetsklarerte rom.

– 17 år gamle meg hadde sagt pumpe jern, 19 år gamle meg hadde sagt løpe maraton. Siste halvåret har jeg ikke vært særlig flink på noen av delene, men jeg har store planer for å sette i gang nå i sommer (eller kanskje til høsten).

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Pakk med smør fra messa i sekken. Man kan si det man vil om Torsk i kremet karrisaus i lagsteltet, men med to pakker smør oppi, er det (nesten) ingenting som smaker bedre.

– Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Å dele badstue med tyske spesialstyrker på Porsangmoen etter øvelse var kanskje ikke en veldig rar kulturopplevelse, men likevel noe jeg ikke gjør så mye av ellers.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Rittmester Mads Borge, kompanisjefen min i rekrutten. Han var som tatt ut av en krigsfilm fra 30-tallet, og snakket med en inspirerende entusiasme og innlevelse. En god samtale over litt Kylling karri eller Kebabgryte, der han kan fortelle meg mer om «Knife-hand» og bevegelighetstrening hadde vært knall. Han har også en av Forsvarets sterkeste barter. Kanskje jeg kunne fått noen gode tips før november?

– Smartklokke – yay or nay?

– Jeg ser definitivt verdien i å ha smartklokke, men jeg har aldri hatt en selv. Den digitale Casio-klokka mi fra rekrutten går fortsatt, og skal ifølge skrifta på framsida ha batteri nok i 10 år til. Dessuten slipper jeg å ta den av i sikkerhetsklarerte rom.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– På kontoret er det per nå bare jeg som koker kaffe om morgenen. Jeg ser på dette som en større utfordring, og håper dette er noe mine kollegaer kan bli flinkere på i høsten som kommer. Generelt i Forsvaret tror jeg fortsatt vi har en vei å gå med instant-kaffen som kommer med FR.

Powered by Labrador CMS