Morgendrillen

VETERAN: Caroline byttet nylig beite fra kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge, til stillingen som kommunikasjonssjef for Vipps. Hun har vært presseansvarlig for Norges Nato-styrker i Afghanistan.
VETERAN: Caroline byttet nylig beite fra kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge, til stillingen som kommunikasjonssjef for Vipps. Hun har vært presseansvarlig for Norges Nato-styrker i Afghanistan.

Caroline Lunde ble invitert i sauna av finske soldater i Afghanistan

Favoritten på øvelse er komablanding og å servere kaffe til trøtte telttryner.

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Caroline Lunde

Alder: 37

Yrke: Kommunikasjonssjef i Vipps

Sted: Oslo

Når og kanskje viktigst: hvordan står du opp om morgenen?

– Mellom seks og halv syv våkner jeg som regel av meg selv eller av sønnen vår som roper på mamma og pappa.

Hva er det første du gjør?

– Hvis jeg er så heldig å våkne før andre i huset så scroller jeg raskt gjennom kalenderen min for dagen, før jeg beveger meg over til nyhetsverden med NRK, Aftenposten, VG og DN-appen. Liker å få et raskt overblikk om hva som rører seg i verden før dagen starter.

Når starter arbeidet?

– I hodet starter arbeidet ganske umiddelbart når jeg våkner, men PCen og møter starter som regel mellom 08.30-09.00. Jeg er egentlig en morgenfugl som liker å være tidlig på jobb, men det har måttet endre seg litt med småbarnslivet. Frokost med Bastian prioriteres høyt.

Pensko eller feltstøvler?

– Jeg har en veldig sivil jobb så det blir fort pensko - men helst noen fine sneakers (jeg liker komfort!). På hytta og på tur i skogen er de gode gamle M/77-feltstøvlene fra førstegangstjenesten fortsatt en storfavoritt.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Styrketrening er nødvendig, men kropp og hode lader aller best på koseturer i skogen eller i skiløypene.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Jeg skal ikke skryte på meg å ha mange feltdøgn, men komablanding i posen etter en lang dag er uslåelig. Og så må man lage kaffe til hele laget på siste fyringsvakt. Å drikke og servere kaffe til trøtte telttryner, det er hygge det!

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Den rareste kulturkræsjen jeg opplevde i Forsvaret var ikke på øvelse, men på min første tur til Afghanistan. Da inviterte finnene på sauna i en camp utenfor Meymaneh. Jeg takket høflig nei, for det var varmt nok i skyggen for min smak.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Elon Musk. Skulle gjerne hørt litt om hans langsiktige strategi. Det er både skummelt og spennende hvor mye data og makt denne mannen har tilgang på, og spesielt etter kjøpet av Twitter.

Smartklokke – yay or nay?

– Yay! Smartklokken gir meg et mer bevisst forhold til hvor aktiv/inaktiv jeg er på en dag, og Garmin sitt Body battery lærer meg mer om hva som gir og tar energi. Men jeg unngår å få alle varslingene som kommer på mobilen inn på klokka. Da blir det vanskelig å holde fokus på hva enn man gjør.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Kampen om å rekruttere og holde på de beste (digitale) hodene er helt kritisk for å lykkes i en verden der alle våre verdikjeder i en eller annen grad er digitale. Det tror jeg både Forsvaret, Telenor (min forrige arbeidsplass) og Vipps (min nye arbeidsplass) har høyt på agendaen. Det er og blir en stor utfordring da det er langt færre hoder enn det er viktige roller som skal fylles. Jeg elsker teknologi og digitalisering, men er også bekymret for den økende trusselen fra cyberdomemet, både med tanke på kriminalitet, utnyttelse av persondata og ikke minst med tanke på trusler mot ytringsfrihet og demokrati.

Powered by Labrador CMS