Nyheter

IKKE AKTUELT: Polens president forteller at det ikke vil bli aktuelt å gi Ukraina nyere anskaffet utstyr.

Polen vil ikke sende nye våpen til Ukraina

Det er uaktuelt å donere nye våpen til Ukraina, sa den polske presidenten under et offisielt besøk til Sør-Korea. 

Publisert

Polens president Andrzej Duda sier at det ikke under noen omstendigheter vil bli aktuelt å donere nylig anskaffet utstyr til Ukraina. Uttalelsen kom under et offisielt besøk til Sør-Korea, hvor Duda møtte sin koreanske motpart Yoon Suk Yeol. 

Det melder Defense News.

– Det finnes ingen scenario hvor vi vurderer å donere våpnene vi har anskaffet med skattebetalernes penger, til noen, svarte den polske presidenten etter spørsmål om Polen ville donere sine egne våpen, som er produsert i Sør-Korea. 

Ifølge Duda har ukrainske myndigheter forespurt en slik donasjon, men det vil ikke skje så lenge han er president, sa han. 

Polen har siden innovasjonen av Ukraina i februar 2022 vært en viktig alliert for Ukraina. Landet har donert utstyr som pansrede kjøretøy, kampfly og våpen. Hovedsaklig har dette utstyret vært utdatert sovjetisk utstyr.

Det siste året har Polens gitt mindre våpenstøtte til Ukraina enn tidligere.  I sommer signerte de to landene en samarbeidsavtale, som blant annet omfatter samarbeid mellom de to nasjonenes luftforsvar. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS