Morgendrillen

LUFT: Stine Barclay Gaasland er kommunikasjonssjef i Luftforsvaret.
LUFT: Stine Barclay Gaasland er kommunikasjonssjef i Luftforsvaret.

– Det er noen år siden jeg var på øvelse

Men du kommer langt med godt humør, tørre ullsokker og kanskje litt smågodt i lomma, mener kommunikasjonssjefen i Luftforsvaret.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Stine Barclay Gaasland

Alder: 40

Yrke: Kommunikasjonssjef i Luftforsvaret

Sted: Rygge

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Klokken står på 0620 hver dag, men jeg skal ærlig innrømme at jeg sliter litt med å stå opp. Jeg er glad i søvn, så det blir ofte en runde eller to med slumring, før jeg hopper opp.

– Hva er det første du gjør?

– Det første jeg gjør er å si god morgen til familien, sjekke siste nytt på telefonen og i nyhetsbildet, og så sette på kaffen.

– Når starter arbeidet?

– Arbeidet slutter vel aldri helt, så når arbeidet starter er litt vanskelig å si. Jeg har en såkalt drømmejobb, så til og med drømmene fylles av gode ideer og planer for videre arbeid. Det første jeg starter med er å lese nyheter og klippmappa til Forsvaret. Bilturen fra Oslo til Rygge bruker jeg aktivt til telefonsamtaler.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler på jobb, og pensko på fritiden. Jeg går i grønt stort sett hver dag så da er det ekstra fint å kunne gå opp ett hakk på fritiden og ta på penskoa.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– En maratonløper er jeg ikke, men jeg liker veldig godt å løpe. Jeg er fan av variert trening, så det blir en god miks av løping, styrke, og stisykling som er den nyeste interessen i heimen.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Det er noen år siden jeg har vært på øvelse, men du kommer langt med godt humør, tørre ullsokker og kanskje litt smågodt i lomma.

– Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Husker spesielt godt storøvelsen Trident Juncture og alt arbeid med kommunikasjon. Ingen store kulturkrasjopplevelser, men en god miks av mange små forskjeller, alt i fra andre matvaner, arbeidsmetodikk, forslag til løsninger, mm. Men i sum en positiv opplevelse med samarbeid på tvers av nasjoner.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Vi har akkurat takket av to vernepliktige presse-og informasjonssoldater på Rygge. Disse to jentene er litt spesielle, for de hadde absolutt ikke lyst til å dimittere. Det er fint å tenke på at selv midt i en pandemi, med flere begrensninger og mindre frihet, så ønsket de begge å fortsette i Forsvaret. Så, Ingeborg og Amalie, dere er hjertelig velkomne på en FR-lunsj når det åpner litt opp igjen så alle på Rygge får høre latteren deres i gangene og kan få en oppdatering på de nye eventyrene.

– Smartklokke – yay or nay?

Jeg liker godt gadets, så helt klart yay! Men sitter mye i møterom hvor klokka må legges igjen utenfor, så bruker den mest til trening.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Den største utfordringen nå er at det skjer veldig mye på en gang og vi har lyst til å få til alt. Vi har bare de menneskene vi har i organisasjonen, så det er viktig at vi gjør de riktige tingene, og at vi jobber mer på tvers av gren og avdeling, og spiller på hverandre. Vi har nok en vei å gå når det kommer til arbeidsmetodikk og effektivisering.

– For mitt fagfelt handler det om å kommunisere oppdragene Forsvaret løser hver eneste dag og de menneskene som løser disse oppdragene. Kommunikasjon er et viktig verktøy som bør følge de fleste prosesser for å sikre effekt i andre enden. I det informasjonssamfunnet vi lever i idag, sprer informasjon seg raskt og kommunikasjonsform og kanal endres hele tiden.

Powered by Labrador CMS