Nyheter

MODELL: Slik vil Lockheed Martins missil med ekstrem rekkevidde se ut.

Lockheed Martin utvikler nytt missil med «ekstrem rekkevidde»

Lockheed avdekker ny prototype av AGM-158-missilet som skal ha betydelig lenger rekkevidde sammenlignet med forgjengeren.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Visepresident for luftvåpen og sensorer i Lockheed Michael Rothstein sier det er for tidlig å kunne gi et tall på rekkevidden til missilet, som de kaller AGM-158 XR.

Den nye XR-versjonen skal kunne spare mer drivstoff som skal bære missilet lengre enn andre missil i samme familie. Suffiksen XR i navnet står for «extreme range». 

Den største fordelen med lengre rekkevidde er at det holder piloten lengre unna trusselen. Piloten trenger ikke fly like nærme for å skyte mot målet, forteller Rothstein til Breaking Defense.

Vekten på det nye våpenet vil føre til at det ikke kan bæres av F-16-kampfly. I tillegg vil ikke kampfly som F-35 og F-15 kunne fly like langt. 

Rothstein mener derimot at den økte rekkevidden på våpenet vil motvirke effekten vekten vil ha for flytiden.

Det nye missilet skal ha lengre rekkevidde enn både JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile)- og LRASM (Long-Range Anti-Ship Missile)-missilene som leveres til det amerikanske luftforsvaret og marinen.

Våpenet kan være klart til å testes i lufta om ett til to år, men det kan ta flere år før missilet blir tatt i bruk, ifølge Lockheed.

Powered by Labrador CMS