Nyheter

MISSILFABRIKK: Administrerende direktør i Kongsberg Defense & Aerospace gir USA muligheten for en flerårig anskaffelseskontrakt.

Kongsberg bygger missilfabrikk i USA

Fabrikken skal etableres i delstaten James City County i Virginia, nær den amerikanske marinens anlegg i Norfolk. 

Publisert Sist oppdatert

I tillegg skal Kongsberg investere mer enn 100 millioner dollar i delstaten de neste årene, opplyser det norske selskapet.

Dette er den andre missilproduksjonsfabrikken Kongsberg kunngjør på én måned. Beslutningen om å lokalisere denne fabrikken i USA er sterkt påvirket av muligheten for at det amerikanske forsvarsdepartementet kunne tildele selskapet en flerårig anskaffelseskontrakt, opplyser Kongsberg i en pressemelding.

– US Navy, Marine Corps og Air Force er viktige kunder for Kongsbergs Naval Strike Missile og Joint Strike Missile. Deres etterspørsel ga oss den nødvendige forutsigbarheten for å gjennomføre denne investeringen i USA, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence and Aerospace.

Anlegget skal legges til James City County, som ligger i nærheten av den amerikanske marinens enorme anlegg i Norfolk.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg sier at de nye missilfabrikkene i USA, Australia og Norge imøtekommer den sterke og langsiktige etterspørselen etter selskapets teknologi og det kritiske behovet for å styrke kollektivt forsvar.

– Kongsberg har en stolt historie i USA, og vi er glade for å fortsette å investere i landet for å støtte amerikanske interesser samtidig som vi skaper arbeidsplasser lokalt, sier han.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS