Nyheter

PRIS: Leder Amanda Bergh Schjelderup og Militært kvinnelig nettverk (MKN) vant YS sin likestillingspris.

Militært kvinnelig nettverk er tildelt likestillingspris

YS’ likestillingspris for 2024 er tildelt Militært kvinnelig nettverk.

Publisert Sist oppdatert

– Militært kvinnelig nettverk tildeles YS’ likestillingspris for sin mangeårige innsats for å fremme samhold, profesjonell utvikling og deling av erfaringer kvinner imellom i Forsvaret, skriver YS i en pressemelding.

De siste årene har det vært en markant økning av kvinner i Forsvaret. Likevel opplever ikke alle et inkluderende og trygt miljø, viser Forsvarets egen undersøkelse om mobbing og seksuell trakassering. Kvinner er markant mer utsatt enn menn.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Arbeidet for likestilling må skje i formelle kommandolinjer, men også i uformelle nettverk. Forsvaret har allerede mange motiverte og kompetente kvinner, men vi trenger enda flere i en tid med store sikkerhetspolitiske utfordringer, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud i pressemeldingen.

Han uttaler videre at Militært kvinnelig nettverk over flere tiår har jobbet for å fremme likestillingen i Forsvaret og øke bevisstheten om de unike utfordringene og prestasjonene kvinnelige tjenestemedlemmer møter. Nettverket er en viktig stemme for å rekruttere og beholde kvinner i Forsvaret.

– YS’ likestillingspris betyr mye for alle oss i nettverket. Det er en ære å motta prisen på vegne av alle de kvinnene som har bidratt i løpet av de siste 35 årene. Arbeidet vårt blir anerkjent og lagt merke til av andre. Det gjør forhåpentligvis at likestilling og mangfold kommer enda høyere på agendaen, sier Amanda Bergh Schjelderup, leder for Militært kvinnelig nettverk, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS