Nyheter

VIL HJELPE: 3.000 amerikanere har meldt seg for å hjelpe Ukraina i krigen mot Russland, opplyser den ukrainske ambassaden i Washington til Voice of America. Her er ukrainske soldater fotografert i utkanten av Kyiv.

Ukraina: 3.000 amerikanere har meldt seg til krigstjeneste

3.000 amerikanere har meldt seg for å hjelpe Ukraina i krigen mot Russland, opplyser den ukrainske ambassaden i Washington til Voice of America.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de 3.000 amerikanerne som ønsker å slutte seg til den internasjonale bataljonen, er mange veteraner, skriver Voice of America.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utstede denne uka et dekret som gjorde det mulig å komme inn i landet uten visum, for alle som ville forsvare Ukraina i en fremmedlegion. Det blir gjort unntak for russiske statsborgere, som ikke får verve seg.

Utenriksminister Dmytro Kuleba sa torsdag at mer enn 1.000 hadde vervet seg fra 16 forskjellige land. Senere refererte Zelenskyj i en video på Telegram til en «internasjonal legion» bestående av 16.000 utenlandske frivillige, som skal hjelpe til i «forsvaret av Ukraina, Europa og verden».

Les også: Her er 10 grunner til at afrikanske land ikke kritiserer Russlands invasjon

– Vi har ingenting å tape utenom friheten vår, sa Zelenskyj.

I tillegg til fremmedkrigerne har mer enn 66.000 ukrainske menn reist hjem for å kjempe i krigen mot Russland, sa Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov lørdag.

Torsdag skrev vi om at mellom 200 og 300 nordmenn hadde henvendt seg til Forsvaret for å bidra i Ukraina. Forsvaret sa til nettstedet at svaret til de interesserte er at Norge og Nato ikke er part i konflikten og ikke verver personell.

Torsdag hadde også opp mot 100 nordmenn henvendt seg til Ukrainas ambassade, ifølge ambassaden.

Les også: Russiske lag nektes deltakelse i Norway Cup: Det kan nærmest virke som posering

Powered by Labrador CMS