Nyheter

AVREISE: Internt fordrevne fra Donetsk- og Zaporizhia-regionene står i kø for å gå ombord på et tog til Lviv på jernbanestasjonen i Zaporizhia, Ukraina, tirsdag 22. mars 2022.

Eks-separatistleder kritiserer Russlands invasjon av Ukraina

Aleksej Aleksandrov, som var blant lederne for separatistopprøret øst i Ukraina i 2014, kaller Russlands invasjon av Ukraina en feil.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Alt dette kunne vært løst tidligere, i hovedsak gjennom diplomatiske kanaler og kanskje en mindre form av maktbruk, men det skjedde ikke, og det er en feil fra alle hold, sier Aleksandrov, som var stabssjef for en av lederne i Donetsk-republikken fram til 2015.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han mener Moskva aldri visste hvordan de skulle forholde seg til Ukraina i kampen om å beholde de to russiskstøttede separatistrepublikkene Donetsk og Luhansk.

Les også: Putin innser ikke hvor mye krigføring har endret seg

— Moskva reagerte alltid seint, og fikk aldri kontroll over situasjonen. Det var en feil, og vi lider nå under konsekvensene, sier Aleksandrov.

Han mener utsiktene til de to republikkene er usikre når konflikten er over, ettersom han tviler på at Russland har ressursene til å kontrollere hele Ukraina.

Les også: Russisk bataljon nesten utslettet, ifølge Zelenskyjs rådgiver

Powered by Labrador CMS