Nyheter

SKADET: En ukrainsk tjenestemann går utenfor den regionale administrasjonsbygningen som ble sterkt skadet etter et russisk angrep tidligere denne måneden i Kharkiv, Ukraina, søndag 27. mars 2022.

Russisk bataljon nesten utslettet, ifølge Zelenskyjs rådgiver

645 av 648 soldater som ble sendt til Ukraina fra en bataljon i den 200. motoriserte infanteribrigade, som holder til ved grensen mot Norge, skal være drept i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den russiske 200. motoriserte infanteribrigaden hører til området Petsjenga som ligger i nærheten av Russlands grense mot Norge og Finland. Ifølge Barents Observer skal soldater og utstyr fra brigaden ha blitt flyttet sørover til grensen mot Ukraina i januar og februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Ukraina har sikret seg Russlands «mest kapable elektroniske krigføringssystem»

Fredag opplyste Oleksiyj Arestovytsj, rådgiver for Ukrainas president Zelenskyjs, at 200. motoriserte infanteribrigade har lidd store tap i Ukraina. En taktisk enhet på 648 soldater skal nærmest ha blitt utslettet da de krysset grensen i nærheten av byen Kharkiv.

– Den taktiske enheten i den 200. motoriserte infanteribrigaden, som deltok i en militær spesialoperasjon på Ukrainas territorium, led store tap. Av 648 tjenestegjørende, døde 645. Bare tre overlevde, og to av dem ble skadet, sa Arestovytsj, ifølge Barents Oberver.

Les også: Soldater fra Kirkenes-brigaden skal være drept i Ukraina

18 av stridsvognene de bruker i 200. motoriserte infanteribrigaden er blant de Russland har mistet i strid. De er av typen T-80BVM og brigaden i Petsjenga haddeopprinnelig 26 av dem.

Powered by Labrador CMS