Nyheter

FUNN: Inne i denne konteineren befinner angivelig deler av et avansert russisk krigføringssystem seg.

Ukraina har sikret seg Russlands «mest kapable elektroniske krigføringssystem»

Bilder i sosiale medier tyder på at Ukrainske soldater har fått tak i deler av det russiske systemet Krasukha-4.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainske styrker har fått tak i en kontainer som skal inneholde et mobilisert kommandosenter for det elektroniske krigføringssystemet Krasukha-4. Det skriver The Drive.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Systemet er designet for blant annet å oppdage og jamme store radarer, som på de karakteristiske AWACS-flyene (Airborne warning and control aircraft), forstyrre droner og jamme GPS-signaler.

Et komplett Krasukha-4-system består av to deler, hvor et kjøretøy frakter selve det elektroniske krigføringssystemet og et annet frakter kommandosenteret.

Til Nettavisen forklarer oberstløytnant Palle Ydstebø at systemet kan være viktig for vestlig etterretning.

– Det er et ekstremt avansert system. Det er et funn på mange måter, fordi etter ukrainernes funn kan systemet analyseres for at det kan bygges mottiltak mot Krasukha-4, sier han.

Ydstebø er sjef for Seksjon for landmakt ved Krigsskolen.

Ukrainske soldater skal ha funnet konteineren med kommandosenteret utenfor hovedstaden Kyiv. Det er uklart hvor den andre delen er og hva som kan ha skjedd med bilen som har fraktet konteineren.

Powered by Labrador CMS