Nyheter

GOD BUTIKK: Luftvernsystemet Nasams hos Kongsberg.

Rekordtall for Kongsberg – milliardøkning fra i fjor

Våpenprodusenten Kongsberg Gruppen fortsetter å tjene store penger på at forsvarsinvesteringene øker. Samtidig er ordrereserven rekordhøy.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Tredje kvartal ble et solid og begivenhetsrikt kvartal. Vi leverte lønnsom vekst samtidig som vi signerte viktige avtaler som legger grunnlag for sterk utvikling også fremover, sier konsernsjef Geir Håøy i en børsmelding.

Inntektene på 11,92 i tredje kvartal i år er 1,94 milliarder kroner mer enn de var i samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt ble på 1,77 milliarder kroner, som er en økning fra 1,31 milliarder kroner i 2023.

Resultatet er også noe lavere enn de 1,85 milliardene analytikerne hadde ventet, ifølge forventninger Bloomberg har hentet inn som E24 omtaler.

Ordrereserven ved utgangen av tredje kvartal i år var på rekordhøye 96,9 milliarder kroner, hvorav 11,7 milliarder skal leveres i løpet av fjerde kvartal i 2024.

Den største bidragsyteren til veksten i kvartalet var Kongsberg Maritime som økte driftsinntektene med 30 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor til 6,49 milliarder kroner.

Med krig i Ukraina og i forbindelse med at en rekke land har økt forsvarsinvesteringene, har også Kongsberg Gruppen vokst. Siden tredje kvartal i fjor har de økt antallet ansatte med 1165.

Powered by Labrador CMS