Nyheter

NAVAL STRIKE MISSILE: Kongsberg Defence & Aerospace skal produsere og vedlikeholde sjømålsmissiler for det australske forsvaret.

Kongsberg skal bygge missilfabrikk i Australia

– Missilfabrikken vil være den første som åpner utenfor Norge, sier Kongsberg-direktør Eirik Lie. 

Publisert

Med pengestøtte fra den australske regjeringen skal norske Kongsberg Defence & Aerospace bygge en ny missilfabrikk i Australia.

Fabrikken skal produsere og vedlikeholde sjømålsmissiler for det australske forsvaret (ADF).

– Byggingen av fabrikken skal etter planen starte senere dette året, og representerer et stort framskritt for Australias forsvarsindustri, skriver det australske forsvarsdepartementet.

Den australske regjeringen betaler 850 millioner australske dollar, tilsvarende 6 milliarder kroner, for å få bygget fabrikken.

Første utenfor Norge

Den skal ligge i nærheten av flyplassen i byen Newcastle på østkysten av Australia, om lag 120 kilometer nord for Sydney.

– Missilfabrikken vil være den første som åpner utenfor Norge, noe som vitner om det sterke forholdet mellom Kongsberg, Norge og Australia, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace i en pressemelding.

Selskapet har vært til stede i Australia gjennom flere år.

Forsvarsministeren: – Milepæl

– Dette er en milepæl for Kongsberg og norsk forsvarsindustri, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

– Ikke bare er dette en stor anerkjennelse av Kongsberg Defence and Aerospace, men det viser også at norskutviklet forsvarsteknologi bidrar til global sikkerhet, sier Gram.

I starten av neste måned drar han på en omfattende rundtur til Asia og Australia. I Australia skal han delta på en offisielle åpningen av et nytt produksjonsanlegg til Kongsberg Defence and Aerospace (KDA) i Adelaide sør i landet.

– Det som skjer i Stillehavsregionen har stadig større betydning for Norge. Samtidig har Norge har mye å bidra med, sier Gram.

Powered by Labrador CMS