Morgendrillen
Løyntanten i «Kompani Lauritzen» er både sterk og seig fysisk, og sammenligner seg selv med en mellomstor traktor
Guro Sogn Bjerke måtte under en krigshistorisk skimarsj i Narviksfjellene på befalsskolen bære sekken til en pensjonert USMC-offiser, for å få fremgang på marsjen.
Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.
– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?
– Klokka ringer 06:05, det slumres minimum i 9 minutt. Dette selv om det verken er tid til slumring eller at selve slumringen gir meg så mye mer enn litt dårligere tid, dessverre.
– Hva er det første du gjør?
– Går på badet, gjør meg ferdig der før frokosten og kaffen inntas akkompagnert av nyhetskanalen i bilen på vei til jobb. Effektiv morgen (hvis man ser bort fra slumringen).
– Når starter arbeidet?
– I god tid før 08.00. Det tar over en time for meg å kjøre til jobb, så jeg har tid til nyheter, podcast og noen ganger får jeg inn noen tidlige møter per telefon også.
– Pensko eller feltstøvler?
– En hybrid. Mitt ufravikelige skokrav er at skoene ikke skal hindre meg i forflytning, sekundært skal de være kule. Så stiletthæler eier jeg ikke, men noe freshe flats eller støvletter gjør jobben.
– Pumpe jern eller løpe maraton?
– Det besvarer kanskje ikke helt spørsmålet, men fysisk er jeg sammenlignbar med en mellomstor traktor. Jeg liker å være sterk, samtidig som jeg liker å være utholdende og seig.
– Beste triks for velferd på øvelse?
– Multifuel som er toastmodifisert. Les; det er fjernet noe av gitteret langs bunnen på ovnen slik at toast og pizzastykker kan stekes til perfeksjon på undersiden av ovnen.
– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?
– Under krigshistorisk skimarsj i Narviksfjellene på befalsskolen i Ingeniørbataljon hadde vi med oss en pensjonert USMC offiser. Han var ikke særlig komfortabel på ski og det gikk virkelig i sneglefart. Det resulterte i at jeg insisterte å ta sekken hans for å få litt fremgang på marsjen. Om det var kulturkræsj vet jeg ikke, men han var særdeles skeptisk og lite velvillig i starten. På slutten av dagen var han veldig takknemlig.
– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?
– Anne Lindmo. Jeg opplever henne som kjapp i kommentaren, god med ord, samfunnsinteressert, belest og artig. I tillegg tror jeg hun liker FR og hun liker felt, det er en god kombo.
– Smartklokke-yay or nay?
– Yay, alt logges! Men, jeg har ikke på varslinger fra telefonen, så jeg utnytter nok ikke smartklokken sitt fulle potensiale.
– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?
– Både for min arbeidsplass og for Forsvaret generelt; Personell! Riktig folk på riktig sted med riktig kompetanse og riktig utstyr.
Liker du denne spalten? Her er flere:
-
Lotte-leder Vilje Maria vil dele en feltrasjon med sin makker i Kristiansand og omegn lotteforening
-
Ble servert dyr champagne og gresshopper av fransk kollega
-
Han liker å pushe sine ansatte og velger fjelltur fremfor fest
-
Lyden av en velfungerende primus optimus er velferd for Lars Birkheim
-
Jan-Petter fikk servert fransk feltrasjon, som selvfølgelig inneholdt en liten kartong rødvin
-
Arnfinn Sjøenden fikk et varmt møte med en finsk sauna på øvelse Ryske